Recunoașterea rezultatelor din semestrul doi, la CSM Tg. Mureș!

Distribuie pe:

Conducerea clubului CSM Tg. Mureș, premiat recent sportivii medaliați la Campionatele naționale și în Cupa României. 15 medalii de aur, 26 de argint și 22 de bronz, cu 4 recorduri naționale - este bilanțul sportivilor de la CSM în cea de a doua parte a anului sportiv 2022.

Sportivii și antrenorii lor au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv la care a participat și primarul municipiului Târgu-Mureș, dl. Soós Zoltán. Edilul orașului i-a felicitat pe performerii CSM-ului și a subliniat faptul că, din fericire, sunt mulți care au văzut, văd și o să vadă fantezie în susținerea sportului târgumureșean.

“Vă felicit pentru realizări și pentru că reputația orașului nostru crește prin performanța dumneavoastră și aproape de fiecare dată spun cât de important este să deschidem Tg. Mureșul și pentru competiții internaționale. De anul viitor o să avem sub administrație și bazinul olimpic din Aleea, care este în curs de predare. Vrem în continuare să creăm posibilități de pregătire, atât pentru sporturile individuale, cât și de echipe. Am făcut multe progrese, iar facilitățile vor fi dezvoltate. Vom avea în continuare multă muncă ca sportul mureșean să revină unde îi este locul în sportul românesc și sportul din Europa Centrală”.

La rândul lui directorul CSM, Szászgáspár Barnabás, i-a felicitat pe sportivi și antrenori, totodată a mulțumit primăriei, consiliului local și comitetului directorial al CSM, respectiv sponsorilor pentru susținere. “Ceea ce ne-am promis în ultimii doi ani: continuitate, stabilitate și performanță a dat roade în acest an prin rezultate bune și foarte bune!”

Liga Națională de baschet feminin la Târgu Mureș

În etapa a 8-a a LIGII NAȚIONALE de Baschet Feminin primim vizita echipei CSM Târgoviște contracandidată directă în Liga Națională pentru intrarea în Play-Off în sezonul 2022-2023.

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, sâmbătă, 10 decembrie, cu începere de la ora 19.00

Vă așteptăm la meci!

România, calificată la “Europeanul” de tenis de masă

Naționala feminină de tenis de masă a României, având-o în componență și pe târgumureșeanca Szõcs Bernadette, a învins Turcia cu 3-0, la Istanbul - miercuri, 7 decembrie, în calificările pentru Campionatul European, grupa A1, asigurându-și astfel prezența la turneul final pe echipe, care va avea loc între 10-17 septembrie 2023, la Malmö, în Suedia. În această fază, tricolorele au mai bătut Turcia cu 3-0, la București (în 13 octombrie) și Ungaria cu 3-1, la Budaörs (în 16 noiembrie), urmând să mai joace contra Ungariei, pe teren propriu (la primăvară). Fetele, antrenate de Viorel Filimon, sunt pe primul loc, cu maximum de puncte. Și formația masculină a României este ca și calificată la turneul final suedez, conducând detașat grupa preliminară A6, din care mai fac parte Ucraina și Slovenia. Băieții noștri, în frunte cu târgumureșeanul Szõcs Hunor, fratele lui Berni, vor mai întâlni Slovenia, acasă, în 2023. Până în prezent, tricolorii au bătut, cu 3-0, Ucraina de două

ori (la 13 septembrie, în deplasare și pe 12 octombrie, acasă) și Slovenia (la 8 noiembrie, în deplasare).

Juniorii U17 și U19 ai României și-au aflat adversarii din viitoarele preliminarii EURO 2024 la fotbal

În toamna anului viitor, reprezentativele de juniori U17 și U19 ale României vor juca pentru un loc la Turul de Elită, ultima rundă înaintea turneelor finale din 2024. Joi, 8 decembrie, la sediul UEFA au avut loc tragerile la sorți pentru viitoarea campanie de calificare. La categoria Under 17 (juniori născuți în 2007), naționala României, pregătită de Nicolae Roșca, va întâlni Franța, Norvegia și Estonia. Datele de disputare ale mini-turneelor vor fi stabilite ulterior, acestea putând avea loc oricând în perioada 1 iulie - 21 noiembrie 2023. Se califică la Turul de Elită primele două din fiecare grupă împreună cu cele 5 echipe de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate. La categoria Under 19 (juniori născuți în 2005), România, pregătită de Daniel Mogoșanu, va întâlni Cehia, Finlanda și San Marino. Mini-turneul care va fi găzduit de una dintre echipe se va desfășura la o dată ce va fi stabilită ulterior în perioada septembrie-noiembrie 2023. Primele două din fiecare grupă împreună cu echipa de pe locul 3 cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate vor obține calificarea la Turul de Elită (primăvara lui 2024). Turneul final, la care vor participa doar 8 naționale, va avea loc în Irlanda de Nord.

Junioarele U17 și U19 ale României și-au aflat grupele de calificare

Pe 7 decembrie, naționalele feminine de fotbal Under 17 și Under 19, ale României, care au promovat în această toamnă în Liga A, și-au aflat adversarele din grupele de calificare pentru Campionatele Europene.

La fiecare categorie de vârstă, fiecare grupă de calificare va disputa un mini-turneu în urma căruia vor fi decise atât formațiile calificate la turneele finale, cât și reprezentativele care vor retrograda și vor porni următoarea campanie de calificare în Liga B.

Junioarele Under 17, pregătite de Andra Vela, s-au impus în primul joc din cadrul turneului de calificare, 2-0 contra Lituaniei, și au pierdut la limită al doilea joc, 2-1, cu Kazahstan, însă au mers mai departe datorită golaverajului superior în fața adversarelor din grupă. În cea de-a doua rundă de calificare, România va face parte din Grupa A1, alături de Cehia, Polonia și Estonia. De asemenea, tricolorele vor fi gazde în meciurile de calificare, a căror dată de disputare urmează să fie stabilită. Turneul final al Campionatului European WU17 va fi găzduit de Estonia, în perioada 14-26 mai 2023. Alături de țara gazdă, vor merge la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe din runda 2, unde sunt calificate și tricolorele mici. Tricolorele U19 au avut un parcurs perfect în prima rundă de calificare, cu victorii pe linie și niciun gol primit! Naționala antrenată de Massimo Pedrazzini a revenit astfel în Liga A, după ce retrogradase la finalul preliminariilor precedente. Într-un turneu desfășurat în Albania, România a încheiat pe prima poziție grupa din Liga B, cu 9 puncte, după ce a câștigat toate partidele jucate, fără să primească vreun gol: 8-0 cu Armenia, 2-0 cu Albania și 1-0 cu Letonia.

Pentru un loc la Campionatul European, tricolorele vor întâlni Franța, Portugalia și Ungaria, în Grupa A3, care se va juca în perioada 5-11 aprilie 2023, în Portugalia.

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Belgia, la Campionatul European WU19, programat în perioada 18-30 iulie 2023.

Sferturile de finală la CM Qatar 2022. Au fost 32, au rămas doar 8

Faza optimilor de la Cupa Mondială din Qatar a luat sfârșit, odată cu victoria Portugaliei cu Elveția, scor 6-1. Nu au existat surprize în optimi, cu excepția celei uriașe reușite de Maroc, care a eliminat-o pe Spania, scor 0-0 (3-0 d.l.d.) și a obținut prima calificare din istoria țării în sferturile Cupei Mondiale.

În competiție au rămas doar opt echipe: Anglia, Argentina, Brazilia, Croația, Franța, Maroc, Olanda și Portugalia, care se vor înfrunta vineri și sâmbătă, după cum urmează:

- Croația - Brazilia, 9 decembrie, ora 17.00;

- Olanda - Argentina, 9 decembrie, ora 21.00;

- Maroc - Portugalia, 10 decembrie, ora 17.00;

- Anglia - Franța, 10 decembrie, ora 21.00.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu