Consiliul Județean Mureș a câștigat proiectul pentru renovarea energetică a clădirii administrative

Distribuie pe:

Clădirea fostului Parc Hotel va fi renovat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență finanțat în valoare maximă eligibilă de aproximativ 15 milioane de lei, aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrării Publice și Administrației.

Un proiect similar a fost câștigat și de Muzeul Județean Mureș pentru reabilitare termică a clădirii de pe strada Mărăști nr. 8A, și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 3 din Reghin. Valoarea totală a celor trei proiecte este mai mult ca 27 de milioane de lei.

Investiția include izolarea termică a clădirilor, modernizarea sistemelor de încălzire și înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu surse de lumină cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic. Proiectul include, de asemenea, înlocuirea ferestrelor și a ușilor acolo unde este necesar, iar în fostul Hotel Parc și un nou sistem de canalizare a apelor pluviale și instalarea unui lift pentru persoanele cu handicap.

După aprobarea ministerului începe proiectarea lucrărilor și pregătirea documentației, astfel încât să poată fi lansată procedura de achiziție publică. Termen de execuție: mijlocul anului 2026.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu