Aflăm de la aleșii mureșeni - Cristian Chirteș, senator PNL

Distribuie pe:

Județul Mureș beneficiază de 277 milioane de euro prin Programul Operațional Tranziție Justă

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit confirmarea oficială din partea Comisiei Europene că a fost aprobat Programul Tranziție Justă 2021-2027, cu o valoare record de 2,53 miliarde de euro.

Județul Mureș are alocată suma de 277 milioane de euro. Sunt fonduri europene destinate susținerii unei tranziții juste către neutralitatea climatică, prin investiții către nevoile locale identificate.

Ministerul și Consiliul Județean Mureș s-au angajat, printr-o declarație comună semnată la 15 decembrie a.c., ca această sumă să fie utilizată pentru investiții în energia verde și mobilitate nepoluantă pentru dezvoltarea de capacități de producție, dezvoltarea transportului public verde, instalarea de panouri fotovoltaice și termice, precum și susținerea investițiilor în întreprinderi mari, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră aferente producției de fertilizanți chimici.

Pentru județul Mureș sunt propuse crearea a 1.342 locuri de muncă, 279 întreprinderi nou-înființate și sprijinirea Azomureș în vederea schimbării tehnologiilor.

În acest program sunt incluse 6 județe: Mureș, Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați și Prahova, care sunt cele mai afectate de procesul de tranziție la neutralitatea climatică până în 2050.

Programul Tranziție Justă este un program dedicat dezvoltării economice, creării de locuri de muncă și atragerii de investiții. Peste 11 mii de locuri de muncă sunt propuse a fi create în cele 6 județe. Peste 5.800 de IMM-uri vor fi sprijinite în acest scop, dar și pentru retehnologizare. Peste 24.000 de gospodării individuale vor putea accesa bani europeni pentru a se dota cu panouri solare.

Lasă un comentariu