Sala festivă și-a recăpătat forma și aspectul din perioada interbelică

Distribuie pe:

Sala festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost inaugurată, miercuri, în urma unei restaurări ample, în urma căreia i s-au redat aspectul și forma din perioada interbelică, fiind puse în valoare picturile și decorațiunile descoperite.

“În timpul lucrărilor de renovare a clădirii centrale a Universității au fost descoperite, în sala festivă, o serie de picturi extrem de valoroase, reprezentându-l pe domnitorul Mihai Viteazul în mărime naturală, stemele Regatului României din perioada 1881-1922, precum și o serie de decorațiuni specifice care acopereau pereții și tavanul sălii. În semn de respect față de trecutul care e parte indispensabilă a identității noastre universitare, frumoasa sală festivă și-a recăpătat forma și aspectul care era în perioada interbelică, ca un tribut pe care Universitatea îl aduce personalității lui Mihai Viteazul, o mare figură istorică a întregii Românii”, a arătat UMFST Târgu Mureș, pe Facebook.

Universitatea are în propria arhivă o fotografie a Sălii festive din perioada interbelică, când acolo funcționa capela Liceului Militar “Mihai Viteazul”, ale cărei detalii se suprapun perfect cu imaginile descoperite în luna august.

Această fotografie a stat la baza proiectului de reabilitare.

Inaugurarea sălii festive a avut loc în cadrul Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș. (Agerpres)

Lasă un comentariu