Temperaturi de 18 grade în România, la final de an

Distribuie pe:

Pentru finalul acestui an, dar și la începutul anului 2023, continentul european va fi influențat de transportul unei mase de aer cald, de origine maritim-tropicală. Transportul aerului cald se va face dinspre zona Arhipelagului Azore spre vestul și sud-vestul Europei. În România, atât sâmbătă, 31 decembrie, cât și duminică, 1 ianuarie, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal.

Atât sâmbătă, 31 decembrie, cât și duminică, 1 ianuarie, cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice și nordice, unde vor fi înnorări temporare și cu totul izolat posibile ploi slabe, trecătoare, iar în primele ore ale intervalului și din nou din a doua parte a nopții, zonele joase de relief din Oltenia și din sud-vestul Munteniei, unde va fi nebulozitate stratiformă și local ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere la altitudini mari în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 18 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -1 și 8 grade Celsius.

Lasă un comentariu