Târgu Mureș: SMURD atrage atenția asupra utilizării nelegale a dronelor

Distribuie pe:

Coordonatoarea Unității de Primiri Urgențe (UPU) SMURD Târgu Mureș, dr. Maria Salanța, a atras atenția, miercuri, asupra regulilor de utilizare a dronelor, după ce, în urmă cu două seri, un astfel de aparat a fost observat în apropiere de heliport, la momentul aterizării unui elicopter.

“În data de 26 decembrie, în jurul orei 17.00, înainte de aterizarea elicopterului SMURD, mecanicul care era la sol a observat o dronă care nu era pe traseul de aterizare, ci un pic mai departe. A informat piloții care au sunat la turnul de control, unde nu existau informații despre vreo dronă care zboară în acel perimetru. Ca urmare, piloții au fost foarte atenți și după ce s-au asigurat că pe traseul de aterizare nu este nicio dronă, au aterizat în siguranță. Dar după ce au aterizat au văzut drona la o distanță de aproximativ 500 de metri, însă nu pe traseul lor de zbor și au anunțat din nou turnul de control. Atragem atenția celor care dețin drone, mai ales în perimetrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, că ar trebui să anunțe turnul de control dacă doresc să le ridice. Pe lângă faptul că ridicarea de drone în intravilan presupune o aprobare specială, nerespectarea unor norme poate fi foarte periculoasă”, a declarat dr. Maria Salanța, pentru Agerpres.

Coordonatorul UPU SMURD Târgu Mureș a precizat că au fost cazuri în care s-a solicitat aprobare pentru efectuarea unor măsurători din dronă în zona spitalului, însă acestea au fost aprobate doar cu condiția ca elicopterul să fie plecat în acel interval. (Agerpres)

Lasă un comentariu