Guvernul a alocat 56,7 milioane de lei, în plus, pentru refugiații ucraineni

Distribuie pe:

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care a fost suplimentat bugetul Ministerului Afacerilor Interne cu 56,7 milioane de lei, pentru decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, a fost adoptată hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul decontării din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2022 a fost suplimentat cu 56,7 milioane de lei, pentru decontarea, în luna decembrie, a cheltuielilor de hrană și cazare pentru circa 27.000 de cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona de conflict armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.

“Banii reprezintă un sprijin financiar de 20 lei/persoană găzduită/zi pentru asigurarea hranei și 50 lei/persoană găzduită/zi pentru asigurarea cazării. Se respectă, astfel, calendarul plăților stabilit prin HG nr. 336/2022. Suma se alocă din Fondul de rezervă al Guvernului și reprezintă credite de angajament și credite bugetare pentru finanțarea cheltuielilor prevăzute la art. 1, alin 10, din OUG 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina”, se arată în comunicat.

Guvernul menționează că până în prezent, pe fondul prelungirii situației conflictuale din Ucraina, a alocat fonduri în valoare totală de 335 de milioane de lei, reprezentând sprijin și asistență umanitară pentru cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona de conflict armat din Ucraina.

Lasă un comentariu