ISU MUREȘ la datorie

Distribuie pe:

În perioada 27-28 decembrie 2022, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență HOREA al județului Mureș au răspuns unui număr de 130 de intervenții, după cum urmează: trei accidente rutiere, patru alte situații de urgență și 123 intervenții SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor mureșeni din această perioadă, amintim:

Accidente rutiere

* Marți, 27 decembrie, în jurul orei 22.35, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au intervenit pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor în urma producerii unui accident rutier în localitatea Gornești, strada Principală. A fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate de pe același sens de mers. Conducătorul autoturismului nu a necesitat îngrijiri medicale, iar circulația nu a fost întreruptă.

* Miercuri, 28 decembrie, în jurul orei 20.00, pompierii Punctului de Lucru Luduș au intervenit în orașul Luduș, drumul E 60, în urma producerii

unui accident rutier între un autoturism și un camion. În urma impactului, o victimă neîncarcerată, inconștientă, de cod galben, a fost preluată de echipajele medicale și transportată ulterior la spital. Circulația a fost blocată pe drumul E 60, pe toată durata intervenției. S-au asigurat măsurile specifice PSI.

* Tot miercuri, în jurul orei 21.00, pompierii Detașamentului Sighișoara au intervenit în urma producerii unui accident rutier în localitatea Țigmandru, strada Principală, drumul E 60. A fost implicat un singur autoturism, care a părăsit partea carosabilă, ieșind în decor. Două victime, cod galben și cod verde, au fost preluate de echipajele medicale și transportate ulterior la UPU Târgu Mureș. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor.

De asemenea, tot în această perioadă s-au executat 11 controale de prevenire a incendiilor la obiective din zona de competență.

Compartiment Informare și Relații Publice

Sergent major OLTEAN Valeria-Georgiana - Purtător de cuvânt

Lasă un comentariu