Păstrăvăriile din Mureș, la mare căutare înainte de masa de Revelion

Distribuie pe:

Păstrăvăriile din județul Mureș, cum este și cea de la Ibănești, pe Valea Gurghiului, au devenit extrem de aglomerate în ultimele zile ale anului trecut, întrucât oamenii cred că dacă mănâncă pește în noaptea de Revelion vor trece prin noul an “ca peștele prin apă”, în sensul că vor avea succes și vor depăși ușor dificultățile apărute.

“Acum se stă la rând la păstrăv fiindcă este perioada Revelionului și pe fiecare masă trebuie să fie un pește, de preferat un păstrăv, așa zice tradiția. Să trecem prin noul an cum trece peștele prin apă, adică mai ușor. Oamenii nu sunt deranjați că trebuie să stea la coadă, probabil se așteptau, și nici nu sunt supărați că toate produsele s-au scumpit. Prețul a crescut cu 2 lei la kilogram pentru că a crescut foarte mult costul de producție la noi, 30 de lei e un preț mediu, consider eu, raportat la cheltuielile pe care le avem cu creșterea lor. În magazin e mult mai scump acum. Noi ne limităm la prețul acesta deocamdată, sper să nu fim nevoiți să mai creștem pe viitor. Clienții vin de peste tot, de lângă Târgu Mureș, din zona de câmpie a județului, de prin apropiere”, a declarat presei administratorul păstrăvăriei din Ibănești, Ionuț Todoran, cu doar două zile înainte de cumpăna dintre ani.

Pe lângă păstrăvul proaspăt, Păstrăvăria de pe Valea Gurghiului oferă și o variantă conservată în ulei de floarea soarelui sau în sos de roșii, după o rețetă proprie.

“Facem și conserve de păstrăv, deoarece există cerere. Oamenii au fost foarte încântați, deoarece termenul de valabilitate este de un an de la data producției. Peștele conservat trebuie să fie pregătit foarte bine în cuptor, la o temperatură foarte mică, între 9 și 12 ore, după ce inițial a fost lăsat în apă cu oțet, pentru macerarea oaselor. Un borcan conține între 270 și 300 de grame de păstrăv și prețul este de 25 de lei”, a explicat Bianca Todoran, care lucrează la aceeași afacere de familie din Ibănești. (Agerpres)

Lasă un comentariu