Prezentatoarea TV, filosoful și... împăratul

Distribuie pe:

• “Am avut tot ce mi-am dorit în viață. Într-o secundă s-au năruit toate. În fața bolilor și a necazurilor nu suntem decât oameni. Cu un efort deosebit le-am depășit pe toate, dar fără ajutorul lui DUMNEZEU nu aș fi reușit. Am avut mai multe boli, dar cea mai grea, care mi-a ridicat probleme majore, a fost îmbolnăvirea ligamentelor. Și, totuși, am reușit, cu o voință extraordinară, să fac traseul pelerinajului până la Santiago de Compostela, în lungime de 826 km., pe jos, în condiții uneori foarte delicate, în timp de 6 săptămâni. Sunt trei mari pelerinaje creștine în lume: primul la Locurile Sfinte, apoi la Vatican și al treilea pelerinajul “Drumul lui Iacob”, până la mormântul apostolului Iacob cel Mare din Santiago de Compostela (Spania). Nu puteam face acest pelerinaj fără ajutorul divin. «Dumnezeu este în mine» Îl simt, este cu noi. Nu vreau să bat toba acum, dar fără Dumnezeu nu aș fi făcut nimic. Și mai este ceva important: în acest pelerinaj, m-am descoperit pe mine. Până acum am trăit asemenea unei fântâni arteziene. Până la 5o de ani ne îngrijim mai mult de cele ale trupului, dar după această vârstă ne ocupăm de cele ale sufletului, de întâlnirea noastră inevitabilă cu judecata lui Dumnezeu. De fapt, înainte de a pleca am stat la mănăstirea Timișeni, unde măicuțele m-au ajutat cu sfaturi utile acestui pelerinaj. Două mari lipsuri avem noi, poporul român: bârfirea aproapelui și autocompătimirea. Cel mai mare dușman al creștinilor, și nu numai, este vanitatea, supra-aprecierea proprie. Atunci când trăiești în armonie și echilibru simți că Dumnezeu este acolo, lângă tine”.

Mihaela Tatu (1963 - ), realizatoare și prezentatoare de televiziune. Una din cele mai îndrăgite și cunoscute vedete din România. A avut o carieră de succes, dar până la celebritate a avut un drum plin de obstacole și provocări.

***

• “Trebuie să știi să perseverezi pentru a ajunge la echilibru. Trebuie să fii echilibrat pentru a avea posibilitatea să examinezi cu calm și limpezime. Trebuie să examinezi cu calm și vedere clară pentru a ajunge la liniște și încredere. Trebuie să fi obținut liniștea, încrederea pentru a putea discerne esențialul lucrurilor. Când se discerne esențialul lucrurilor, se poate atinge scopul.”

Confucius (552 î.Hr. - 479 î.Hr.), filozof chinez care a influențat gândirea asiatică, punând bazele concepției filosofice sistematice. Are 5 opere clasice, din care una, “Cugetări”, cuprinde reflecții, aforisme, cugetări culese de la discipolii săi.

***

• “Regele Saul îl ura de moarte pe psalmistul David și căuta tot felul de metode pentru a-l ucide. Șansa a fost de partea regelui David, care la un moment dat, a avut posibilitatea să-l omoare pe Saul, dar la îndemnul dumnezeiesc, acesta i-a spus lui Saul când a fost prins: «Oamenii mei spun să te omor, dar eu te cruț... judece Domnul între mine și tine. Răul de la cei răi vine»! Saul, dându-și seama de greșeala care urma s-o facă, i-a spus psalmistului David: «Tu ești mai bun decât mine, căci tu mi-ai făcut bine, iar eu ți-am făcut rău. Să luăm aminte»“!

P.S. Ioan cap. 6, vers. 35: “Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi, și cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată”.

Cu dragoste creștinească,

părintele Ilie

Lasă un comentariu