Sondaj: Mugur Isărescu îi surclasează pe Iohannis, Ciolacu și Ciucă

Distribuie pe:

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, îi surclasează la capitolul încredere, potrivit unui sondaj IRES, pe cei mai importanți lideri politici - Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Datele cercetării sociologice, realizate în perioada 7-12 decembrie, indică faptul că 34% dintre români au multă și foarte multă încredere în Isărescu.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, sunt următorii în clasament, 21% dintre respondenți având foarte multă și multă încredere în aceștia, în timp ce premierul Nicolae Ciucă a întrunit încrederea a 19%.

Sondajul mai relevă că profesia sau ocupația care beneficiază de cea mai puțină încredere în rândul românilor este cea de politician, doar 6% dintre cei întrebați afirmând că au foarte mare încredere, urmată de cea de polițist cu 41% încredere și de jurnalist - 44%. La polul opus, de cea mai mare încredere se bucură profesiile de: pompier - 91%, specialist IT - 77% și inginer - 69%.

Totodată, 76% dintre românii întrebați consideră că este greșită direcția în care merg lucrurile în România, 22% spun că este o direcție bună, iar 2% nu știu sau nu răspund.

De asemenea, 57% dintre intervievați spun că anul 2022 a fost mai prost decât anul trecut, pentru 23% a fost mai bun, iar pentru 20% anul acesta a fost la fel ca anul trecut.

Sondajul de opinie național a fost realizat de IRES, în perioada 07 - 12 decembrie 2022, pe un eșantion de 1.615 respondenți, cu vârsta peste 18 ani, cu o marjă eroare ¹ 2,5%.

Lasă un comentariu