OLIVER FRANKEL - copilul din România care i-a fermecat pe vienezi la Concertul de Anul Nou

Distribuie pe:

Un băiat blond cu ochi albaștri i-a reprezentat pe români la Concertul de Anul nou de la Viena. A cântat alături de marii muzicieni vienezi.

Oliver Frankel are 14 ani, este din Sibiu și, datorită talentului și performanțelor pe care le-a obținut până acum, a fost invitat să studieze la Viena.

De la 4 ani Oliver a început să cânte arii clasice, iar vocea sa a adus multe bucurii celor dragi și a fost apreciată de profesorii săi de canto, Olivia Scrobote și Liviu Iftene.

Aflat de trei ani la Viena, într-un mediu total diferit, unde se pregătește la cel mai înalt nivel, Oliver a învățat și cum să își protejeze vocea. Băiatul  a avut și un turneu de două luni și jumătate în Statele Unite și Canada, unde a cântat în peste 40 de concerte. Un asemenea programului îi permite să își vadă părinții și fratele geamăn doar odată la câteva luni.

Oliver Frankel are însă vise și mai mari. Cântă și compune arii pentru pian și vrea să urmeze Conservatorul, cel mai probabil în Finlanda.

La Concertul de Anul Nou de la Viena, din toată familia, i-a fost aproape doar bunica: un singur bilet au putut procura.

Băiatul a fost remarcat în urmă cu trei ani, într-o vacanță de schi în Austria, după cum povestește chiar mama sa, Lavinia Frankel, la TVR 1: “După Anul Nou, am mers într-o vacanță de schi în Austria, unde Oliver a fost remarcat chiar de proprietara pensiunii în care am stat. Aceasta a făcut o mică filmare cu Oliver, pe care a transmis-o mai departe. A doua zi, am fost sunați ca, în drum spre casă, să oprim la corul băieților din Viena, pentru o audiție. Imediat i-a fost oferită o bursă”, a spus femeia la TVR. (Alex DARVARI)

Lasă un comentariu