Noul an întâmpinat de mureșeni cu focuri de artificii și spectacole laser

Distribuie pe:

Câteva mii de târgumureșeni au sărbătorit trecerea dintre ani în stradă. Aceștia au ieșit în Piața Victoriei, cu mic, cu mare încă de la ora 21,30 când pe scena ridicată cu ocazia Revelionului au început concertele. De data aceasta, la cumpăna dintre ani, Primăria Târgu Mureș a renunțat la clasicul foc de artificii în favoarea unui spectacol cu lasere. “Ne iubim și avem grijă de animalele noastre de companie, iar zgomotul produs de focurile de artificii a dus la dispariția multor câini în ultimii ani. Acesta este, în parte, motivul pentru care am decis să facem un spectacol cu laser, dar și pentru că nu poluează mediul înconjurător”, au declarat oficialii primăriei cu această ocazie.

Reghinenii au sărbătorit și ei trecerea în noul an cu un foc de artificii spectaculos, în Parcul Central din municipiu.

La Sighișoara focurile de artificii au luminat zidurile vechii Cetăți medievale. În urmă cu o lună sighișorenii au fost chestionați, prin intermediul rețelelor sociale, de edilul orașului despre cum vor să întâmpine noul an: cu sau fără artificii. Răspunsul, în proporție de peste 80% a fost în favoarea artificiilor astfel că 2023 a fost întâmpinat de sighișoreni în acest fel.

La ora 00.00, Ludușul a fost inundat de lumină, primăria organizând pe platoul din fața Casei de Cultură “Pompeiu Hărășteanu” un superb foc de artificii.

Și în Sărmașu Primăria și Consiliul Local au organizat tradiționalul foc de artificii în centrul orașului. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu