Pentru a încuraja continuarea activităților agricole, subvenție suplimentară pentru fermieri

Distribuie pe:

Pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative (ANC SEMN) se va acorda o subvenție suplimentară din acest an, de 12 euro/ha/an.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale implementează Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027. În cadrul acestuia cuprinsă și intervenția DR-10 - Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, care vine cu o subvenție suplimentară, acordată în anumite condiții. Fiind vorba de o plată compensatorie, sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei măsuri are o intensitate de 100%.

“Sprijinul din cadrul acestei intervenții se acordă anual per hectar de suprafață agricolă și urmărește o compensare pentru fermieri, în întregime sau parțial, pentru costurile suplimentare și pentru pierderile de venit aferente constrângerilor naturale sau altor constrângeri specifice din zona în cauză, diminuându-se în acest fel riscul de abandon al activităților agricole. În plus, sprijinul pentru intervenție va încuraja continuarea activităților agricole în aceste zone, împreună cu respectarea standardelor de condiționalitate”, precizează Ministerul Agriculturii.

Vasile Bota

Lasă un comentariu