Înscrieri în cadrul proiectului “Adoptă o familie” destinat susținerii familiilor din Târgu Mureș aflate în dificultate

Distribuie pe:

Având în vedere faptul că trecem printr-o perioadă tot mai dificilă, când scumpirile sunt în lanț iar multe familii o duc tot mai greu, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș în parteneriat cu Asociația ProVision România și-a propus să continue proiectul “Adoptă o familie”, aflat la a doua ediție.

Obiectivul inițiativei este reprezentat de identificarea și sprijinirea familiilor aflate în risc de marginalizare socială, având mai mulți copii, în scopul depășirii situațiilor de dificultate ca urmare a intervenției prompte și unitare a comunității locale. Mai exact, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș va identifica familiile vulnerabile cu copii aflați în situații de risc, urmând ca împreună cu Asociația ProVision România, să elaboreze și să dezvolte un plan de servicii care să ducă la diminuarea factorilor care intervin acestei cauze.

Astfel, ne-am propus să sprijinim un număr de 20 de familii din Municipiul Târgu Mureș care se confruntă cu posibilități materiale reduse, au mai mult de 2 copii în întreținere care frecventează școala/grădinița, familii monoparentale sau familii în cadrul cărora lucrează un singur membru.

Pe această cale, lansăm invitația către categoriile sociale menționate mai sus, de a se înscrie în cadrul programului, prin transmiterea unei scrisori de intenție la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro sau fizic la registratura Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 9, camera 8 parter (program: luni-vineri 8.00-12.00, marți și joi de la 14.00-16.00) până în data de 25.01.2023.

Totodată, dacă aveți cunoștință despre familii aflate în dificultate, la fel, așteptăm scrisoarea dvs. prin care să ne oferiți detaliile necesare identificării acestor categorii sociale.

Selecția familiilor se va face pe baza anchetei sociale, luând în considerare fiecare poveste în parte.

“Ne dorim, ca urmare a implicării cetățenilor în acest proiect, să cunoaștem cât mai multe familii care să ne descrie problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi pentru a putea interveni prompt cu soluții. Familiile vulnerabile trebuie să devină familii funcționale, independente de serviciile sociale și care să se integreze în comunitate. Înainte ca un copil să abandoneze școala, vrem să fim siguri că am făcut tot ce se poate pentru ca el să rămână în sistemul educațional și în mediul lui familial în siguranță, iar atunci când împlinește 18 ani, avem datoria de a ne asigura că este pregătit pentru viață. Credem cu tărie că fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm în a schimba, în bine, viața celor de lângă noi. Despre acest lucru este vorba în acest proiect și așteptăm cu interes să vedem reacția cetățenilor cărora le-am lansat această invitație.” au declarat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Împreună putem construi o relație puternică pe termen lung, deoarece atunci când oferim bunătate, primim bunătate!

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Lasă un comentariu