Consiliul Județean Mureș a repartizat banii pentru primării

Distribuie pe:

Consilierii județeni au aprobat, marți, în cadrul unei ședințe extraordinare convocate “de îndată”, repartizarea pe anul 2023 a sumei de 38.176 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului județean,pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel primăriile din județul nostru vor trebui să cuprindă în bugetele lor sumele pe care le vor primi de la Consiliul Județean. Municipiul Târgu Mureș a primit 607 mii lei, la fel ca municipiul Reghin și Târnăveni. Orașul Luduș a primit cea mai mare sumă, 760 mii lei, iar dintre localitățile urbane Sighișoara a primit cea mai mică sumă 386 mii lei. Orașul Miercurea Nirajului a primit 680 mii lei, Sărmașu 490 mii lei, Iernut și Ungheni câte 506 mii lei, Sovata și Sângeorgiu de Pădure câte 530 mii lei. Cele mai multe comune au primit 330 mii lei însă au fost comune care au primit peste 400 mii lei sau chiar peste 500 mii lei cum este cazul Bălăușeriului.

Prin aceeași hotărâre adoptată marți Consiliul Județean a alocat 20.574 mii lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. La acest capitol cele mai multe localități din județ au primit câte 24 sau 25 mii lei, ce mai mare sumă fiind alocată orașului Luduș 52 mii lei. Consiliului Județean Mureș, pentru drumurile județene i-au revenit 18.000 mii lei.

Prin proiectul de hotărâre aprobat marți s-au mai repartizat 1.791 mii lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor pentru derularea la nivelul municipiului Reghin, orașului Miercurea Nirajului și comunelor Bălăușeri, Chibed, Corunca, Eremitu, Gălești, Ghindari, Gornești, Măgherani, Păsăreni, Sărățeni, Sânpaul și Vărgata a Programului pentru școli al României în perioada ianuarie-iunie a anului școlar 2022- 2023. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu