Prințul Harry, luat de guler și trântit de fratele său, William

Distribuie pe:

Prințul Harry, aflat în conflict cu familia regală britanică, îl acuză pe fratele său, William, că l-a trântit la podea în timpul unei dispute în 2019, potrivit unui fragment din viitoarea sa carte, obținut miercuri de cotidianul The Guardian, informează AFP.

Harry și soția sa, Meghan, au renunțat la funcțiile regale în 2020, într-o despărțire de Casa Regală foarte mediatizată de ambele părți ale Atlanticului.

De atunci, cuplul, care locuiește în SUA, a criticat public familia regală în mai multe rânduri în interviuri sau într-un recent documentar difuzat pe Netflix.

În cartea sa “Spare”, care va fi lansată pe 10 ianuarie, Harry susține că a fost atacat fizic de fratele său mai mare, William, în timpul unei dispute care ar fi avut loc la Londra în 2019, potrivit The Guardian.

În timpul altercației, prințul în vârstă de 38 de ani l-a acuzat pe William că aceasta a spus despre Meghan că este o femeie “dificilă” și “nepoliticoasă”, înainte ca tonul să escaladeze și să se profereze insulte, potrivit cotidianului britanic. După un schimb aprins de replici, “(William) m-a apucat de guler, rupându-mi lănțișorul și m-a trântit la podea”, a povestit Harry. “Am aterizat pe bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat”, a declarat prințul, menționând că a rămas la pământ “amețit”, înainte de a-i cere fratelui său să plece. William și-a cerut apoi “scuze”, a precizat el. Altercația l-a lăsat pe Harry cu “zgârieturi și vânătăi”, a adăugat el, potrivit The Guardian.

Prințul Harry declarase într-un extras de interviu publicat luni că ar vrea să “reia legătura” cu tatăl său, regele Charles al III-lea, și cu fratele său, William, de care părea foarte apropiat anterior. Agerpres

Dar relațiile dintre ei par departe de a fi pașnice. Într-un documentar lansat pe Netflix în decembrie, cuplul a acuzat familia regală că a mințit și că nu i-a protejat.

Harry și-a luat în vizor fratele, spunând că a “țipat” la el la o reuniune de familie din 2020, în prezența reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, ducii de Sussex i-au acuzat pe William și pe soția sa, Kate, că sunt la originea unei mediatizări negative. În plus, în martie 2021, cei doi au acuzat familia regală de insensibilitate și rasism într-un interviu-șoc. Familia regală britanică se află într-o perioadă de tranziție, după urcarea pe tron a lui Charles al III-lea, în urma decesului Elisabetei a II-a, pe 8 septembrie. (Agerpres)

Lasă un comentariu