Ciucă dă asigurări că sunt bani pentru pensii

Distribuie pe:

Poșta Română a început, de ieri, distribuirea pensiilor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în deschiderea ședinței de Guvern, că există fonduri suficiente pentru plata la timp a pensiilor și a ajutoarelor pentru cetățeni, dând asigurări că “nu există nici cea mai mică urmă de îndoială” privind acest aspect.

“Am văzut știri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetățenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legată de acest aspect. Există finanțare, există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm din fondurile europene și, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor și ajutoarelor pentru fermieri”, a afirmat Ciucă.

Distribuirea pensiilor a început ieri, 5 ianuarie, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial, a anunțat Compania Națională Poșta Română (CNPR). Potrivit instituției, în luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public.

Astfel, în prima lună a anului, comparativ cu lunile obișnuite, poștașii încep achitarea la domiciliu cu un decalaj de câteva zile, precizează CNPR.

Lasă un comentariu