Noutăți despre construcția Spitalului Oncologic Târgu Mureș

Distribuie pe:

Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș a venit cu noi precizări referitoare la stadiul construcției primului spital privat de oncologie din România. “2022 a fost un an plin pentru noi, pe toate planurile! Plin de clipe de sensibile, cu mare încărcătură emoțională și intelectuali, de judecată serioasă, clipe de așteptare cu sufletul la gura, dar și momente scăldate de bucurie autentică. Au fost praguri peste care am trecut mai greu sau mai ușor și momente de tensiune constructivă. În 2022 am început construcția clădirii Spitalului Oncologic Târgu Mureș. Lucrările propriu-zise au început în luna martie cu forarea și turnarea piloților necesari. Apoi, în câteva luni, lucrările au înaintat într-un timp record. Și am ajuns la stadiul care se poate vedea în fotografii”, au transmis cei de la fundație.

Aceștia au mai spus că după mai mulți ani de muncă intensă pentru obținerea avizelor, autorizațiilor sau certificatelor au reușit să avanseze până la acest stadiu care îi face să spere că la finalul acestui an lucrările vor fi finalizate. “Pe scurt, dorim să continuam construcția, să adăugăm toate detaliile arhitecturale, să terminam finisajele și să amenajăm terenul aferent. În luna decembrie a anului 2023 toate acestea ar trebui sa fie finalizate. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!”, au precizat responsabilii Fundației Spitalul Oncologic Târgu Mureș.

Spitalul Oncologic, situat la limita localităților Sângeorgiul de Mureș și Târgu Mureș, va fi o instituție medicală de avangardă, care va acorda servicii profesioniste de cea mai înaltă clasă tuturor celor care se confruntă cu spectrul nemilos al cancerului, fie că a fost diagnosticat în fază incipientă, avansată sau terminală.

Spitalul Oncologic din Târgu Mureș va integra serviciile medicale preventive și curative cu cele psihologice și spirituale, fără a face nicio discriminare de religie, naționalitate sau statut social. Aproape 1 milion de români suferă în prezent de diverse forme de cancer și cei mai mulți dintre noi am avut parte de experiența traumatizantă de a avea în familie un membru care suferă de această boală.

Spitalul va funcționa ca o instituție umanitară, într-o formă economică sustenabilă, fără să urmărească obținerea vreunui profit material. Va exista totuși o formă de beneficiu, dar de ordin moral, sufletesc și duhovnicesc, pentru toți cei care vor fi parte a acestui proiect.

Valoarea totală a investiției se va ridica la suma de 12 millioane euro, iar la final Spitalul Oncologic Târgu Mureș va avea o suprafață totală desfășurată de 6500 de metri pătrați și 100 de paturi. Modul în care se va derula proiectul asigură transparența totală pentru orice susținător precum și garanția implementării obiectivelor acestuia și a funcționării ulterioare.

Cei care doresc să contribuie la ridicarea spitalului o pot face prin donații către FUNDAȚIA PENTRU SPITALUL ONCOLOGIC TG MUREȘ

EURO - RO62 CECE B000 C1EU R112 9692

USD - RO79 CECE B000 B8US D112 9707

LEI - RO45 CECE B000 30RO N111 3709

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu