Secretarul general al NATO: Sprijinul militar este calea spre pace

Distribuie pe:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, 5 ianuarie, că ar fi periculos să fie subestimate ambițiile Rusiei și ale președintelui Vladimir Putin, pe fondul războiului din Ucraina.

“Au demonstrat (rușii - n.n.) o mare disponibilitate de a tolera pierderile și suferința”, a declarat Stoltenberg, la o conferință de afaceri în Norvegia.

“Nu avem niciun indiciu că președintele Putin și-a schimbat planurile și obiectivele în Ucraina. Așa că este periculos să subestimezi Rusia”.

În același context, Jens Stoltenberg, a subliniat importanța sprijinirii Ucrainei, inclusiv cu mai multe arme: “Sprijinul militar reprezintă, de fapt, calea spre pace”, a spus Stoltenberg, adăugând că “nu va exista pace durabilă dacă opresiunea și tirania vor învinge libertatea și democrația”. El a subliniat necesitatea ca aliații să investească mai mult în apărare, eliminarea dependențelor de regimurile autoritare și să fie unitari în a a susține libertatea și democrația. (surse - reuters.com, nato.int)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu