Târgu Mureș: Primele mașini noi pentru Poliția Locală, din ultimii 10 ani

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe de presă inedită, având în vedere locul desfășurării acesteia - parcarea de lângă complexul Furnica (Str. Bobâlna nr. 20), Primăria Municipiului Târgu Mureș și Direcția Poliției Locale au prezentat, ieri, noile autoturisme achiziționate, precum și ultimele noutăți în ceea ce privește ordinea publică din oraș. La conferința de presă au fost prezenți primarul Soós Zoltán, viceprimarul Portik Vilmos și adjunctul Poliției Locale Târgu Mureș, Cristian Ștefan Mateescu. Primarul municipiului Târgu Mureș a declarat, în deschiderea conferinței de presă, că “deși achiziția unor autoturisme nu ar trebui prezentată într-o conferință de presă am ales să facem acest lucru pentru că de 10 ani Poliția Locală nu a mai beneficiat de autoturisme noi”. Primarul a mai subliniat faptul că achiziția de echipamente noi este foarte importantă pentru creșterea eficienței și a siguranței poliției locale. “Poliția Locală are personalitate juridică propire din 2021, din inițiativa noastră de a avea instituții cât se poate de flexibile și care se adaptează ușor la cerințele vremurilor”, a mai spus Soós Zoltán în contextul prezentării echipamentelor achiziționate în ultima perioadă de Poliția Locală, printre care și camere video. “Locația pe care am ales-o este și pentru că în spatele nostru se află o cameră de supraveghere modernă. De ani de zile, mai multe camere ale Poliției Locale nu mai funcționau pentru că nu mai aveau servicii de mentenanță”, a spus viceprimarul Portik Vilmos. El a declarat că au fost achiziționate camere video de înaltă performanță amplasate în mai multe puncte din oraș (Platoul Cornești, Grădina Zoo, diferite intersecții) și care sunt monitorizate permanent de Poliția Locală. Conform reprezentanților Primăriei, în anul 2023 vor mai fi achiziționate alte patru autoturisme noi pentru Poliția Locală, nevoită să caseze o parte din autoturismele pe care le deține. De asemenea va continua și achiziția de camere video de către Poliția Locală. Orașul va beneficia însă de camere video care vor fi instalate și de către Administrația Domeniului Public sau Direcția Tehnică și care vor fi amplasate în principalele intersecții, parcuri, locuri de joacă sau ghene de gunoi.

Începând cu anul 2021, Poliția Locală a inițiat o serie de activități menite să apropie instituția de cetățeni și să crească nivelul colaborării cu aceștia în vederea asigurării unui climat de liniște și ordine publică. În acest sens amintim inclusiv faptul că zilnic, Poliția Locală publică pe pagina sa oficială de Fcebook o sinteză a activității din ziua anterioară, faptul că cetățenii pot sesiza Poliția Locală inclusiv prin aplicația whatsapp la numărul 0723/30.71.26, prin dispecerat la numărul 0265/25.07.60 sau prin 112. De asemenea, începând cu primăvara anului trecut, Poliția Locală a înființat posturi de responsabili de cartiere. Această structură a fost înființată la solicitarea asociațiilor de proprietari și a Primăriei Târgu Mureș și are 10 birouri în tot atâtea zone din municipiu”.

Primarul Municipiului Târgu Mureș a declarat ieri că “obiectivul principal este de a face din Târgu Mureș un oraș sigur pentru târgumureșeni și o localitate atractivă pentru vizitatori, siguranța publică fiind un lucru esențial din acest punct de vedere”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu