Romsilva: Venituri de 34 de milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, trufe, ciuperci și vânătoare

Distribuie pe:

Veniturile Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva din acțiuni de vânătoare și din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor și plantelor medicinale au depășit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Astfel, din activitățile de vânătoare și din valorificarea cărnii de vânat, a fost obținută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, iar 969.550 de lei din vânzarea fazanilor vii. Valorificarea păstrăvilor de consum a generat până la finele lunii noiembrie ve-nituri de 9,24 milioane de lei.

De asemenea, regia a în-casat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale și alți 235.805 lei din cea a ciupercilor.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare și administrează 27 de păstrăvării aflate în funcțiune, precum și trei fazanerii, la Gherghița, Pișchia și Ghimpați.

Anul trecut, RNP - Romsilva a obținut venituri totale de 3,3 miliarde de lei, în creștere cu 17,9% față de bugetul aprobat pentru 2022, și a consemnat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, cu 20% mai mare față indicatorii stabiliți.

Profitul brut prognozat depășește 500 de milioane de lei, de 10 ori mai mare față de prevederile din bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022.

RNP administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional. (Agerpres)

Lasă un comentariu