Angajați din Asia pentru hotelurile din Sovata

Distribuie pe:

Primii 25 de angajați din domeniul HoReCa provenind din Sri Lanka și Nepal urmează să sosească la Sovata, unde au asigurate locuri de muncă, masă și cazare, pe fondul crizei forței de muncă autohtonă din acest domeniu, a anunțat directorul de operațiuni la Ensana Health Spa Hotels Sovata, Robert Fulop Nagy.

“Din cauza lipsei de personal - în principal avem probleme pe partea de restaurant și bucătărie - am semnat un contract cu o firmă de recrutare care ne va aduce 25 de angajați din Sri Lanka și Nepal. Referitor la lipsa de personal autohton, cred că atât de mult s-a extins Sovata în ultima vreme, încât nu mai suntem capabili să acoperim partea de personal. Nu e vorba de salarii sau de alte costuri, fiindcă la fiecare restaurant din Sovata e aceeași problemă. Le-am pregătit o vilă special pentru ei - masă, cazare și, bineînțeles, salariu”, a declarat presei Robert Fulop Nagy.

Din cei 25 de angajați, majoritatea sunt din Sri Lanka. Între aceștia sunt cinci bucătari și ajutoare de bucătar, cinci ospătari și cinci cameriste. Contractele vor fi încheiate pe durata unui an. (Agerpres)

Lasă un comentariu