Dincolo de uniformă există un om, dincolo de meserie există un suflet

Distribuie pe:

Ei sunt Paul Roșca și Mihai Cocan. Acești doi tineri locuiesc împreună cu familiile lor în comuna mureșeană Sânpetru de Câmpie, având ca meserie nu tocmai una ușoară, ci mai degrabă au ales să salveze vieți. Sunt Paramedicii noștri, cu care eu una mă mândresc, pe care mi-e drag să îi văd îmbrăcați în uniformă, dar, totodată, știu că acolo unde merg ei îi așteaptă o muncă solicitantă. O zi din slujba lor începe cu multe gânduri: oare unde vor merge azi, cine se află la capătul apelului și în ce stare este? Unele solicitări sunt mai ușoare, altele sunt mai complexe, dar, de cele mai multe ori, ei sunt șansa la viață. Au fost și momente în care tragice evenimente și-au lăsat amprenta pe sufletele lor. Aș vrea ca oamenii din comună să știe că sunt aici, sunt ai noștri și, ori de câte ori va fi nevoie, ei vor face ce știu să facă ei mai bine - “să fie salvatori”.

Paul activează de aproximativ 3 ani și practică cu dăruire această meserie. El spune că trebuie să ai sânge rece pentru a putea vedea și depăși anumite situații, dar eu spun că după o tură plină cu bune, cu rele și el are nevoie de un timp să-și revină. Împreună avem doi copii, este un tată grijuliu - îmi aduc aminte, cu fiori, noaptea în care a fost nevoit să devină paramedic pentru propriul lui copil de doar o lună. Dumnezeu i-a dat lui putere, eu pierzându-mă cu firea, să facă tot ce a fost necesar. Am trecut cu bine peste acel episod, dar nu ezită să povestească cât de greu i-a fost și cât de greu este atunci când vede un copil că suferă în brațele lui.

Mihai activează de aproape 8 ani de zile, având parte de multe experiențe, dar parcă totuși nu destule. Până nu demult, îmi amintesc cum spunea că în toți acești ani nu avusese parte de solicitare în care să asiste la nașterea unui copil, fiind și el tată a 3 copii. Știți cum se spune “cere și ți se va da”, așa că a venit și acea zi emoționantă pentru el, a preluat o mămică însărcinată cu gemeni, fără a avea vreun gând că totul poate deveni o adevărată misiune de salvare, în drum spre spital aceasta născând, împreună cu echipajul SMURD Râciu, primul bebeluș prematur, apoi primind ajutor din partea colegilor specializați. Așa că Mihai, ai mai bifat cu brio încă o experiență în cariera ta.

Băieți, sunt foarte mândră de voi și vreau să vă mulțumesc vouă și tuturor colegilor voștri de la SMURD Sărmașu și SMURD Râciu pentru tot ceea ce faceți pentru pacienții voștri. Suntem norocoși să vă avem în comună și sperăm la cât mai puține evenimente neplăcute.

Vă doresc să fiți sănătoși și eu să fiu cea care scrie despre voi și trăirile voastre peste ani, când veți ieși la pensie și veți încheia acest drum minunat.

Mădălina Roșca

Lasă un comentariu