Am crezut că toate partidele vor binele orașului, dar m-am înșelat...

Distribuie pe:

Când am intrat în Consiliul local, am crezut că toate partidele vor binele orașului, dar m-am înșelat, iar acum se dovedește asta la fiecare ședință de consiliu, mi-o spun și oamenii de rând prin sute de mesaje pe care le primesc.

Niciodată nu aș putea face diferența între oameni pe bază de etnie și niciodată nu o să fiu extremist. La noi, în Consiliul local nu se dorește ca orașul să o ducă mai bine, ci se dorește o dictatură a UDMR și răsplătirea celor care susțin UDMR. Orice altă intervenție deranjează, enervează ca și cum ceilalți nu ar avea loc în consiliu pe drept și ar fi tolerați de UDMR, care taie și spânzură.

Cea mai mare problemă a celor de la UDMR nu este că nu știu. Cea mai mare problemă este că nu le pasă că nu știu, se pretind cunoscători și duc orașul intr-o direcție greșită, care nu va mai putea fi corectată.

În primul an am spus, prin intermediul canalelor media, că domnul primar are nevoie de timp să învețe, să se acomodeze și am cerut răbdarea cetățenilor.

Acum îmi dau seama că nu e doar nepricepere, ci și rea voință.

De exemplu, pentru domnul consilier Kelemen, cel mai important este să nu depășesc 3 minute de vorbit în ședință și a dat ordin (de pe o poziție superioară, pe care crede că o are de la domnul Papuc, pe care UDMR l-a votat președinte de ședință) să nu depășesc limita de 3 minute. Nu contează că nu facem ce trebuie, oricum UDMR votează ce vrea, iar eu doar le arăt nepriceperea, în fața orașului, și asta nu le convine. E drept că pentru domnul Kelemen, care este biolog, pot să vorbesc o săptămână, nu trei minute și tot nu înțelege nimic din arta conducerii acestei mari afaceri, cum este orașul Târgu Mureș. Pentru dânsul și pentru alți consilieri, bugetul înseamnă niște cifre, pe care nu le vor înțelege niciodată, pentru că nu au fost vreodată puși în situația să gestioneze bani, să simtă utilitatea, oportunitatea și valoarea acestora.

Niciunul dintre ei nu a avut vreodată măcar un milion de euro pe care să îl gestioneze eficient, în interes personal, dar ei gestionează 100 de milioane de euro în interesul nostru și nu mă lasă să vorbesc mai mult de 3 minute, ca să le explic cum să facă această afacere, numită Târgu Mureș, să funcționeze în interesul cetățenilor. E greu să te lupți, ca om cu experiență de o viață în afaceri mari, cu neștiutori care nu au nici măcar curiozitatea să învețe. De multe ori, hotărârile votate sunt atât de DĂUNĂTOARE orașului încât mă întreb, de fapt, ce se dorește?

Cu toate acestea, sunt CÂȚIVA consilieri UDMR care își merită locul în Consiliul local și pe care îi RESPECT foarte mult, dar sunt OBLIGAȚI să voteze împotriva propriilor convingeri.

Sunt absolut convins că și cetățenii de naționalitate maghiară sunt la fel ca mine, toleranți, pregătiți și pricepuți în ceea ce fac, de bună credință și nu își dau seama cât rău face orașului partidul pe care l-au votat, dar vor realiza în timp. Nu vreau să intru în amănunte, pentru că ar fi prea multe de spus, dar voi face, pentru toți cetățenii orașului, o cartă neagră a administrării orașului de către UDMR, uneori cu sprijinul altor partide.

Lansez un apel către cetățenii maghiari de bună credință care doresc progresul orașului să adere doar la mișcările politice care doresc evoluție și nu la cele care le dau ordin ce să voteze, ca și cum nu ar fi capabili să aleagă singuri.

Nu încurajez aderarea la formațiuni care folosesc naționalismul ca formă de manipulare a electoratului. Orice formă de extremism ne dăunează.

Directorul unei firme de-a mele este Kiss Zoltan, un maghiar exemplar, care lucrează cu mine de 30 de ani. De asemenea, ETA, o unguroaică deosebită, a lucrat la mine aproape 20 de ani, a avut grijă de mine și de familia mea, acasă și peste tot pe unde umblam venea cu noi. Îi simțim lipsa, dar o iubim și ne iubește, ne vizităm și acum, dar vârsta nu o mai ajută să ne poată ajuta. Am avut mai mulți directori maghiari, cum ar fi Rad Sanyi, fost director de fabrică, care a condus sute de oameni timp de zeci de ani. Sau o altă persoană din Ungaria, care a coordonat una dintre firmele mele din Anglia, și lista poate continua mult și cinstit.

Toți maghiarii cu care am lucrat sunt oameni de calitate și cu care am construit. Nu i-am auzit să fie șovini, agresivi, naționaliști sau altceva. Tot ce au căutat ei a fost să avem succes și realizări împreună, lucru de care avem și noi nevoie la Târgu Mureș.

Sper să-mi înțelegeți revolta și să doriți și DUMNEAVOASTRĂ să construim împreună, pentru că Dumnezeu este cel care a decis să ne așeze împreună în această regiune și noi trebuie să dăm dovadă de înțelepciune și maturitate.

Copiii noștri au nevoie de un viitor de nivel european, din toate punctele de vedere, precum și de exemplul nostru, de oameni civilizați și bine intenționați, care nu țin cont de etnie.

Radu Pescar, consilier municipal

Lasă un comentariu