De Ziua Culturii Naționale, Compania “Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu Mureș, decorată de Președintele României

Distribuie pe:

Personalități și instituții de cultură au fost decorate, vineri, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a afirmat că trupele Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, Companiei “Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu Mureș și cea a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara au oferit publicului, în ultimele decenii, perspective interesante către universul fascinant al diversității umane.

Președintele Klaus Iohannis a oferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D - “Arta Spectacolului”, Teatrului Național “Târgu Mureș” - Compania Liviu Rebreanu.

Președintele Klaus Iohannis a salutat, în cadrul ceremoniei, operaționalizarea fondurilor din Programul Național de Redresare și Reziliență care vizează domeniul culturii și patrimoniului, arătând că își dorește și ca fondurile destinate reabilitării clădirilor instituțiilor culturale să-și atingă, cât de curând și la nivelul cel mai înalt, scopul.

Lasă un comentariu