Patriotul luptător, milostenia și... episcopul

Distribuie pe:

* “În fiecare an, la 15 ianuarie, românii din Țara Mamă și de pretutindeni îl sărbătoresc pe genialul și nemuritorul Mihai Eminescu, iar din anul 2011 și Ziua Culturii Naționale. La statuile și busturile Marelui Român Mihai Eminescu, aflate în puține localități din Țară și din străinătate, au loc manifestări de cinstire a Poetului nepereche și se depun coroane de flori. De regulă, la aceste manifestări omagiale sunt citite sau recitate o foarte mică parte din poeziile sale. Organizatorii manifestărilor publice au mare grijă ca participanții să nu fie informați despre preocupările de excepție ale ziaristului Mihai Eminescu, ale Marelui Istoric, scriitor și fizician. De asemenea, a fost instituită și menținută cenzura oficialităților centrale și locale în legătură cu asasinii reali ai marelui Patriot Mihai Eminescu. Internaționaliștii din timpul regimului comunist din România erau ostili lui Eminescu, ostili sentimentului național, ostili Bisericii Ortodoxe și limbii primordiale ale geto-dacilor. Azi, aceiași internaționaliști, din păcate, sunt tot ostili României, Marelui Patriot și poet Mihai Eminescu, ostili Bisericii Neamului și tradițiilor strămoșești. Dușmanii lui Eminescu trebuie considerați și tratați ca dușmanii Poporului Român. Învățământul românesc de toate gradele ar trebui să studieze: Eminescu - Ziaristul Național, Eminescu - Poetul Național, Eminescu - Istoricul Național, Eminescu - Scriitorul, Eminescu - Fizicianul Național, Eminescu și Biserica Neamului Românesc, Eminescu și chestia evreiască”.

Gheorghe Funar (1949 - ), politician român de profesie economist, senator în legislația 2004-2008, președinte PUNR în perioada 1992-1997, primar al orașului Cluj-Napoca, secretar general al PRM și apoi președinte până în anul 2015. A fost asistent universitar, prodecan al Facultății de Horticultură Cluj-Napoca. A candidat la alegerile prezidențiale în anii 1996 și 2014. Este autorul mai multor cărți cu tematică istorică și politică. Patriot luptător pentru dreptatea și demnitatea românească, contestat de “cozile de topor” ale neamului nostru.

* * *

* “MILOSTENIA, după putere la cei săraci, orfani și bogați, este, de asemenea, o mare virtute a creștinilor, prin care ne împărtășim de mila lui Hristos, precum Însuși zice: «Fericiți cei milostivi, că aceea se vor milui» (Matei 5,7). Mare păcat fac creștinii care fac averi străine, cu care își zidesc case mari și își cumpără mașini și haine scumpe, în timp ce alții nu au ce mânca. Milostenia scoate multe suflete din iad și acoperă mulțime de păcate”.

Ioanichie Bălan (1930-2007), licențiat în Teologie, duhovnic, arhimandrit, predicator, scriitor, autor a 46 de volume religioase. Este înmormântat la Mănăstirea Sihăstria alături de alți mari duhovnici ortodocși: Paisie Olaru și Ilie Cleopa

* * *

3. “Se spune despre o femeie că a dorit să construiască o biserică, dar nu avea decât câțiva bănuți. Episcopul i-a spus: «Bine, bine, te gândești să faci o asemenea construcție, dar cu ce ai s-o faci? Gândește-te dacă ești în stare s-o faci și dacă ai acest curaj» Ea a răspuns: «Așa este dacă lucrurile rămân numai în seama mea. Dar, dacă mă întovărășesc cu Dumnezeu, atunci totul este posibil». Și până la urmă, OM și DUMNEZEU, au dus la bun sfârșit lucrarea de zidire a Bisericii, printr-o împreună lucrare”.

Frumoasa noastră ROMÂNIE are nevoie, “dragii mei români, de o astfel de conlucrare: “OM-DUMNEZEU”. Conlucrați cu Dumnezeu, domnilor “mai marii orașelor și ai satelor”. Dar știți ce înseamnă această conlucrare? Să vă lepădați de toate relele și păcatele: să fiți cinstiți, să nu mințiți, să nu furați, să fiți demni, să nu desfrânați fiind exemple rele în societate, să lăsați de la voi și să dați la alții, să munciți până la epuizare și cu seriozitate, să nu vă faceți averi pe spatele celor mulți și săraci, să fiți modești, să vorbiți puțin și să faceți mult, să vă țineți promisiunile, familiile voastre să fie exemple de urmat în societate, umblați mai mult prin țară și mai puțin prin străinătăți, nu vă mai certați ca la ușa cortului, să nu considerați poporul slugile voastre, chiar voi sunteți slugile poporului, fiți “buni patrioți și ascultați... fiorul poporului”.

Cu dragoste creștină, părintele ILIE

Lasă un comentariu