“ROMA CITEȘTE EMINESCU...” Maraton poetic la Ambasada României în Republica Italiană

Distribuie pe:

Cu ocazia celebrării Zilei Culturii Naționale 2023, Ambasada României în Republica Italiană, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Republica Italiană, Conservatorul “Santa Cecilia” din Roma și Cenaclul Literar de la Roma, a organizat, vineri, 13 ianuarie, maratonul poetic “Roma citește Eminescu...”.

Evenimentul, moderat de jurnalistul și scriitorul Valeriu DG. Barbu, a avut loc la Ambasada României în Italia, protagoniste fiind câteva dintre vocile lirice feminine din comunitatea românească din Italia, recitând poezii de Mihai Eminescu, atât în limba română, cât și în limba italiană: Laura Barbu, Tatiana Ciobanu, Roxana Lazăr, Camelia Morda Baciu, Lăcrămioara Maricica Niță, Lucia Ileana Pop, Lidia Popa, Alina Monica Țurlea. Momentele poetice au fost acompaniate de violoncelistul Lorenzo Muscolino, care a interpretat lucrări de Johann Sebastian Bach, Ernest Bloch și Max Reger.

Participarea la maratonul poetic a fost liberă, cu confirmarea prezenței la adresa de e-mail: roma.events@mae.ro., evenimentul fiind promovat de Radio România Actualități, Radio România Internațional, AGERPRES, Grupul Media Vocativ România, RoZoom Press, Orizonturi Culturale Italo-Române, Giornale Diplomatico, Piu Culture, Romeing, B in Rome, Abitare a Roma, Italia a Piedi și Roma a Piedi.

Lasă un comentariu