Lectură de basme populare românești și italienești, la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Conform unui comunicat de presă transmis redacției noastre, aproximativ 40 de bunici și nepoți au participat, vineri, la Târgu Mureș, la o lectură de basme populare românești și italienești, în cadrul unui eveniment în premieră organizat de Uniunea Democrată a Italienilor, cu prilejul Zilei Culturii Naționale. “Uniunea Democrată a Italienilor a celebrat, astăzi, la Târgu Mureș, Ziua Culturii Naționale, printr-un eveniment ce a marcat legătura dintre cele două culturi: română și italiană. Mai mulți etnici italieni s-au întâlnit la Restaurantul Everest, unde, timp de două ore, au citit copiilor basme populare românești și italienești. Printre lecturi s-au numărat «Capra cu trei iezi», «Fata babei și fata moșneagului», «Povestea lui Harap Alb» de Ion Creangă și basme populare italienești precum «Pierrino Pierone - copilul din sac», «Fiica soarelui» sau «Nădragii dracului». Cele mai apreciate și care au stârnit hohotele micilor ascultători au fost poveștile cu «Păcală» și «Cei trei câini»“, a declarat președintele Uniunii Democrate a Italienilor, Corina Ceaușescu.

Potrivit Corinei Ceaușescu, la acțiune au participat trei cititori și în jur de 40 de bunici și nepoți, jumătate dintre aceștia având origini italiene.

În opinia Corinei Ceaușescu, fiecare poveste vorbește despre o cultură, un popor și, în plus, ele dezvoltă imaginația, iar copiii aleg personajele bune sau rele, curajoase sau șirete cu care simpatizează”, a spus Corina Ceaușescu.

Lasă un comentariu