La Sânpetru de Câmpie, Omagiu poetului nepereche

Distribuie pe:

La Căminul cultural din localitatea Sânpetru de Câmpie, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Sfântul Petru au sărbătorit Ziua culturii naționale, încheind, astfel, Săptămâna Eminescu.

Într-un cadru marcat de poeziile geniului culturii naționale, Mihai Eminescu, și de profunzimea înțelepciunii și filosofiei îmbrăcate în versurile rostite în limba română, elevii școlii din localitate au dorit să aducă un omagiu poetului nepereche, ale cărui poezii sunt atât de actuale și astăzi.

Momentele literar artistice au fost coordonate de profesoara de limba și literatura română, Iulia Arion, care, într-un termen relativ scurt, a reușit să motiveze elevii să își manifeste înclinațiile artistice, prin recitări din lirica eminesciană, dar și lucrări artistice ce au avut drept temă Eminescu. În plus, cei talentați în tehnologie au realizat o prezentare în Power Point despre viața și activitatea artistică a geniului culturii românești.

Poate că cel mai apreciat dintre momentele artistice l-a constituit pre-zentarea poeziei Luceafărul sub forma unei scenete, fapt care s-a dovedit interesant și pentru actorii amatori, dar și pentru publicul spectator.

Este de apreciat faptul că într-o lume aflată într-o eră a tehnologizării rapide, a preocupărilor pentru tehnologie, elevii școlii din Sânpetru de Câmpie au arătat un interes aparte pentru lumea poeziei și au conștientizat, astfel, că arta, cultura și tehnologia pot fi îmbinate într-un mod plăcut și util pentru adolescentul aflat în drumul său spre maturizare și crearea unui caracter frumos.

(L.L.)

Lasă un comentariu