De Ziua Culturii Naționale, la Luduș

Distribuie pe:

Într-o atmosferă de sinceră trăire românească, sute de ludușeni de toate vârstele, adunați pe platoul de lângă busturile poeților naționali Mihai Eminescu și George Coșbuc, au sărbătorit și în acest an Ziua Culturii Românești.

După intonarea Imnului Național, domnul Dorin Grama, șeful culturii ludușene și moderatorul evenimentului, le-a oferit celor mai tineri participanți datele definitorii ale acestei deosebite sărbători naționale, iar întregii asistențe, desfășurătorul programului cultural artistic.

Un alt moment formativ pentru tineri l-a constituit momentul depunerilor de coroane, jerbe și flori la busturile celor doi poeți naționali.

Pregătiți și îndrumați de profesorul Claudiu Corneliu Ciucă, directorul Liceului Tehnologic, și de doamnele profesoare Mirela Cozma, Mariana Rus și Adriana Magdău, liceenii Marian Tudor, David Popa, Robert Porkolab, Alexandru Gerendi, Cristina Costea, Alexandru Moise, Casian Cozma, Maria Roman, Beniamin Henteș, Raul Moldovan, Nicola Duca și Diana Văidean au încălzit sufletele asistenței cu versuri din marea poezie eminesciană a iubirii duioase, a melancoliei și durerii potolite de o infailibilă putere emotivă, generate de prietenia dintre Mihai Eminescu și poeta Veronica Micle.

Liceenele Carmen Pop și Nuria Duca, acompaniate la chitară de profesorul Septimiu Pop, au cules aplauze prelungite după ce i-au încântat pe adulți cu cântece pe versurile lui Mihai Eminescu.

Finalul sărbătorii de la Luduș a fost cu totul la voia participanților și a constat, în principal, într-o sesiune de fotografii de grup cu Mihai Eminescu și George Coșbuc, dar și cu domnul primar Ioan Cristian Moldovan, cu alți lideri politici locali, cu preoții parohi, cu colegii, profesorii și directorii școlilor din oraș.

Mircea Gheborean, Sebastian Căpușan

Lasă un comentariu