Sărmașu - Orașul cu un ritm de modernizare și dezvoltare accelerat!

Distribuie pe:

Ieri, primarul orașului Sărmașu, Valer Botezan, a semnat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației un nou contract de finanțare pentru localitatea mureșeană. Este vorba despre două proiecte pentru reabilitarea unor blocuri, în valoare totală de 2.495.499 euro, finanțate prin PNRR, Componenta C5 Valul Renovării. Primul proiect vizează renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, și anume a blocurilor nr.103, 104 și 108 din Piața Gării, în valoare de 934.024 euro, iar al doilea se referă la renovarea energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, și anume a blocului din strada Dezrobirii nr. 60, și a blocurilor nr.106 și 107 din Piața Gării, în valoare de 1.561.475 euro. Contactat telefonic de cotidianul nostru Valer Botezan a declarat că “este

încă un pas făcut de administra-ția locală din Sărmașu pentru modernizarea orașului. Sunt bucuros că au fost acceptate pentru finanțare toate blocurile pe care le-am propus. Îi mulțumesc, din nou, Dumitriției Gliga, care și de această dată este alături de mine la București, dar cel mai important este că este alături de sărmășeni implicându-se în susținerea proiectelor noastre”. Primăria Sărmașu se numără probabil printre administrațiile locale din județul nostru fruntașe la tragerea de fonduri pentru infrastructura locală. Nu vom enumera toate proiectele câștigate, însă reamintim doar câteva:

- modernizare Școala Generală Sărmașu cu amenajarea Curții și dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou și table interactive conectare la internet; modernizare Școala Generală Balda care urmează anul viitor să fie dotată cu mobilier nou și table interactive conectate la internet; am început lucrările de construire Creșa Sărmașu; 6,594 km de asfalt cu trotuare, rigole și accese la toate proprietățile pe străzile din Sărmașu: 1 Mai, Păcii, Salcâmilor, Spicului, Basa, Pompierilor, Dezrobirii, Viilor, Toamnei, 30 Decembrie, Fundătura Crișan, Vasile Simonis; lucrări de asfaltare pentru 2,029 km pe străzile Piața Gării, Livezii, Câmpului, Urzicari, Morii și Albinelor; proiect și licitație pentru modernizarea clădirii Vechiului Cinematograf și transformarea lui în Centru Cultural, precum și construcția unui Centru Recreativ dotat cu bazin de înot, saună, sală de gimnastică, sală de Fitness, centru pentru tineret, centru pentru seniori și sala de conferințe (în 26 ianuarie se va preda amplasamentul pentru încheierea lucrărilor la Centrul Recreativ); PROIECTE PNRR +ANGHEL SALIGNY și Fondul de mediu de 8.984.341,78 euro, proiecte pentru care în următoarea perioadă vor începe și lucrările de execuție; în decembrie a fost depus proiectul pentru Extinderea Rețelei de canalizare în sa-tele Balda, Sărmășel și Sărmășel Gară cu un punctaj la prima evaluare de 75 puncte, minimul pentru eligibilitate la finanțare fiind de 70 puncte. Proiectul va fi finanțat din PNRR, are o valoare de 42,8 milioane lei, aproximativ 8,5 milioane euro și prevede 32,147 km de rețea canalizare și peste 950 de racorduri gratuite la gospodării. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu