Aplicația InfoCons la dispoziția populației

Distribuie pe:

Aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor toate numerele de urgență la nivel local, național și internațional care pot fi accesate și offline, dar și harta adăposturilor de protecție civilă din România.

“Aplicația InfoCons adună numerele pentru Urgențe, Ambulanță, Poliție, Pompieri, Protecția Consumatorului sau Protecția Copilului în secțiunea SOS - denumire pe care o poartă și butonul de pe prima pagină a aplicației - pe care orice cetățean îl poate apăsa la nevoie”, se menționează în comunicatul preluat de Agerpres.

De asemenea, aplicația InfoCons pune la dispoziția consumatorilor, în aceeași secțiune SOS, lista adăposturilor de protecție civilă din România. Astfel, în funcție de zona aleasă de fiecare consumator în parte, aplicația generează automat harta cu adăposturile de protecție civilă.

În cazul situațiilor de urgență majoră, consumatorii pot apela la această hartă pentru a alege cele mai apropiate adăposturi pentru protecție civilă.

Conform sursei citate, pe teritoriul României se regăsesc 4.538 de adăposturi de protecție civică care sunt distribuite în toate județele țării.

“În contextul geopolitic și situației globale de securitate, accesul direct, gratuit și nemijlocit la informare cu privire la soluționarea unor probleme imediate de tip acces la numere de telefon de urgență, trebuie să fie o normalitate indiferent de etnie, sex, vârstă, religie, cetățenie și în acest considerent InfoCons aduce în premieră, la nivel global, prima soluție unitară prin care cetățeanul poate avea acces direct, simplu și eficient la numere de telefon de urgență în cadrul Aplicației Inovative, Unice la nivel global, InfoCons”, a afirmat Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Lasă un comentariu