COVID-19: 30 de mureșeni internați

Distribuie pe:

În intervalul 9-15 ianuarie 2023, la nivel național, au fost înregistrate 3.488 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV - 2 (COVID-19), din care 932 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, informează Ministerul Sănătății.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.319.680 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.28.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 316 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 1.038. La ATI sunt internate 118 persoane, dintre care 108 sunt nevaccinate. Din totalul pacienților internați în prezent, 102 sunt minori, 101 fiind internați în secții și 1 la ATI.

În județul Mureș sunt internați pe secții 30 de pacienți.

În intervalul menționat au fost raportate de către INSP 44 decese (20 bărbați și 24 femei). Toți pacienții decedați prezentau comorbidități.

Dintre pacienții decedați, 17 erau vaccinați.

COREEA DE SUD DONEAZĂ ROMÂNIEI ECHIPAMENTE MEDICALE ȘI IT ÎN VALOARE DE 8 MILIOANE DE DOLARI. O PARTE DIN ACESTEA VOR AJUNGE LA TÂRGU MUREȘ

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, luni, că România va primi de la Coreea de Sud o donație de echipamente medicale și IT, de ultimă generație, în valoare de aproximativ opt milioane de dolari. Acestea sunt destinate INSP și centrelor regionale de sănătate publică și vor ajunge în România începând cu jumătatea anului până în noiembrie.

“Presupune un transport din Republica Coreea de echipamente complexe pentru controlul apei, controlul tutunului și substanțelor conținute de tutun, supravegherea și controlul bolilor transmisibile, care înseamnă echipamente de diagnostic, de secvențiere. Toate aceste lucruri vor ajunge în București, Cluj, Iași, Timișoara și Târgu Mureș, la centrele regionale de sănătate publică”, a declarat presei Alexandru Rafila.

Ministrul a precizat că gestul Coreei de Sud a fost făcut după o recentă donație de vaccinuri împotriva noului coronavirus făcută de România acestei țări.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu