CSM București, cu un pas în sferturile Champions League

Distribuie pe:

“Dubla” româno-daneză din acest weekend de Champions League la handbal feminin a început cum nu se poate mai bine pentru România, CSM București spulberând-o pe teren propriu pe campioana Danemarcei, scor 40-31. Echilibrul de pe teren a durat doar 7 minute, după care vicecampioana României a făcut un meci extraordinar și este la un pas de calificarea directă în sferturile competiției. Cu trei etape înainte de finalul fazei grupelor, Odense e la cinci puncte în spatele CSM-ului, echipa bucureșteană având practic nevoie de un singur punct pentru a-și asigura unul din primele două locuri în grupa A. Duminica viitoare, CSM București va juca în deplasare cu Bietigheim.      

CSM TG. MUREȘ, ÎNVINSĂ DE RAPID

Echipa de baschet masculin, CSM Tg. Mureș, a pierdut la 10 puncte partida din București contra uneia dintre echipele cele mai puternice din Liga Națională. Jucătorii lui George Trif au făcut față provocării în marea majoritate a partidei, dar au pierdut pe final, atunci când adversarul și-a arătat valorile individuale. Rapid București - CSM Tg. Mureș 87-77 (20:17, 19:20, 21:18, 27:22). Marcatorii echipei noastre: Sánta 18, Lowrance 15 (3×3), Mathis 13 (3×3), Person 12, Gajovic 11 (1×3), Martinic 6, Mureșan 2. Au mai jucat: Engi-Rosenfeld, Bölöni, Sólyom, Nistor.

Antrenorul echipei CSM Tg.Mureș, George Trif, a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor, dar știe că următorul meci este foarte important în economia clasamentului:

“A fost un meci greu, contra unei echipe valoroase cu jucători experimentați de valoare, care pe final de meci au făcut diferența. Am avut șansa noastră, am luptat bine, dar la final, valoarea individuală a jucătorilor de la Rapid și-a spus cuvântul.

Ne așteaptă miercuri un meci important cu Miercurea Ciuc, meci pe care suntem obligați să-l câștigam, avem o revanșă de luat. Sper ca până la ora meciului de miercuri să-l avem valid și pe Vladislav Solopa, să avem o rotație mai lungă, mai ales la pivoți. Așteptăm cât mai mulți suporteri la sală să încurajeze echipa și împreună să aducem o victorie frumoasă!”

Următorul meci se va desfășura miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19.00, când CSM va primi vizita celor din Miercurea Ciuc.

ROMÂNIA, LOCUL 2 LA FUTSAL WEEK JANUARY CUP”

Naționala de futsal seniori a României a participat la turneul internațional amical “Futsal Week January Cup” de la Poreè, din Croația, care s-a desfășurat în perioada 11-15 ianuarie.

Duminică, 15 ianuarie, au fost programate ultimele meciuri: Ungaria - Groenlanda 6-0 și România - Bosnia-Herțegovina 4-2.

Turneul a fost câștigat de Ungaria (cu 10 puncte), urmată de România (tot cu 10 puncte), Bosnia-Herțegovina (cu 6 puncte), Groenlanda (cu 3 puncte) și Estonia (0 puncte).

Reprezentativa tricoloră se pregătește pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2024, jucând în grupa a 8-a din faza Main Round, unde a contabilizat deja două victorii din tot atâtea meciuri: 5-1 cu Danemarca (la Tg. Mureș) și 2-1 cu Finlanda (în deplasare, la Vantaa). Următoarele partide ale României sunt cu Finlanda (la 1 martie, acasă) și cu Danemarca (pe 5 martie, în deplasare).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu