ISU MUREȘ la datorie

Distribuie pe:

În ultimele două zile (16-17.01.2023), în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au fost înregistrate un număr de 125 situații de urgență, după cum urmează: două incendii, patru alte situații de urgență, un accident rutier și 118 misiuni medicale SMURD.

La nivel județean, 113 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. De asemenea, în aceeași perioadă s-au executat cinci controale de prevenire a incendiilor la obiective din zona de competență.

Incendii

* Marți, 17 ianuarie, în jurul orei 18.40, s-a produs un incendiu puternic în municipiul Reghin, la o hală de producere a materialelor de construcții (bolțari, pavaje). La locul incendiului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, în sprijinul cărora s-au alocat forțe din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, Secția Sărmașu, SVSU Rușii Munți și SPSU Kastamonu, sub coordonarea Prim-Adjunctului Inspectorului-Șef. La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de circa 1.000 metri pătrați, cu degajări mari de fum și cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la clădirile învecinate. Pompierii au localizat incendiul în cel mai scurt timp, au limitat propagarea acestuia la clădirile învecinate și au acționat mai bine de 3 ore pentru lichidarea acestuia. În urma incendiului au fost afectate: acoperișul halei, partea de birouri și utilajele de producție. Un echipaj de pompieri care încadrează o autospecială de lucru cu apă și spumă se află în continuare, la fața locului. Având în vedere amploarea evenimentului, la locul intervenției s-a deplasat grupa operativă de la nivelul Inspectoratului.

Pentru misiune s-au deplasat 39 cadre militare: 5 ofițeri, 2 maiștri militari, 32 subofițeri și 7 pompieri voluntari, de asemenea au fost alocate: 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SVSU Rușii Munți și 1 SPSU Kastamonu, 2 autocamioane cu container de 8.000 litri pentru stins incendii, o autospecială de lucru la înălțime, 2 autospeciale de primă intervenție și o ambulanță SMURD de tip B2. Din fericire, nu au existat victime.

Compartiment Informare și Relații Publice

Locotenent CĂLUȘERI Alexandra-Maria - Purtător de cuvânt

Lasă un comentariu