Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

Distribuie pe:

La data de 17 ianuarie 2023, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R. și prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Mureș efectuează 18 percheziții, în 6 județe, la persoane bănuite de evaziune fiscală. Polițiștii efectuează 18 percheziții, în județele Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Activitățile sunt coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. și prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș și se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, la acțiune participă și luptătorii de intervenție din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Cluj și Galați.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale din județul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la 2 societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Reținut pentru tâlhărie calificată

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au reținut, pentru 24 de ore, și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Mureș, un bărbat, bănuit de comiterea faptei de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale ai Poliției municipiului Târgu Mureș s-au sesizat din oficiu în urma apariției în spațiul public a unor imagini video: https://www.punctul.ro, care ilustrează o faptă de agresiune.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că, la data de 8 ianuarie a.c., un bărbat și o femeie ar fi exercitat acte de violență asupra unei femei, în vârstă de 31 de ani.

La data de 17 ianuarie a.c., au fost identificați un bărbat, în vârstă de 23 de ani și o femeie, în vârstă de 31 de ani, bănuiți de comiterea faptei, fiind puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară.

Astfel, în baza probatoriului administrat, bărbatul în vârstă de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Mureș.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un comentariu