Miercuri, Cartea “Sportul Mureșean, ieri și astăzi”- “A Marosvásárhelyi Sport, Múlt És Jelen” a ajuns în mâna cititorilor

Distribuie pe:

Miercuri, 18 ianuarie 2023, a avut loc, la Biblioteca Județeană Mureș, lansarea cărții “Sportul mureșean, ieri și astăzi” - “A marosvásárhelyi sport, múlt és jelen”, al cărei autor este ziaristul Aurel Rațiu, care a apărut într-o ediție bilingvă, în limbile română și maghiară. La lansarea acesteia, în prezența unor foști sportivi, antrenori, conducători de cluburi și ziariști, cartea a fost prezentată de dr. Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș, dr. prof. Valentin Marica, scriitor, Szucher Ervin și Vlad Mihai Amariei, ziariști, și de autorul acesteia, A.R. Printre altele, autorul cărții a subliniat faptul că această lucrare este “darea mea de seamă despre starea generală a sportului mureșean în ultimii 174 de ani”, așa cum l-a perceput el, ca ziarist, după ani și ani de cercetări.

INTER MILANO A CÂȘTIGAT SUPERCUPA ITALIEI LA FOTBAL!

Echipa Inter Milano a învins, miercuri, în Arabia Saudită, formația AC Milan, scor 3-0, în Supercupa Italiei. Inter a câștigat trofeul pentru a șaptea oară. Ciprian Tătărușanu a fost titular și integralist în formația lui AC Milan la Riad, în Arabia Saudită, pe stadionul King Fahd, acolo unde s-a disputat Supercupa Italiei. Românul nu a putut însă împiedica înfrângerea echipei sale în fața concitadinei Inter Milano.

Rossoneri și-au tăiat partea leului încă din prima repriză, când Dimarco (min. 10) și Dzeko (min. 21) au înscris pentru 2-0 la pauză. În partea secundă a venit și al treilea gol al interiștilor, înscris de Lautaro Martinez, și echipa lui Simone Inzaghi s-a impus cu 3-0, scor câștigat în Supercupa Italiei pentru a șaptea oară în istorie.

Tătărușanu a jucat 16 meciuri în toate competițiile în acest sezon la AC Milan, iar în total, de la venirea sa în 2019, a adunat 20 de prezențe pentru formația lui Stefano Pioli.

S-A STABILIT PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ ÎN CUPA ROMÂNIEI FEMININ!

Luna martie aduce în prim-plan și jocurile din optimile de finală ale Cupei României la fotbal feminin, ediția 2022/2023. Acestea au fost programate pe 12 martie 2023, de la ora 14.30, într-o singură manșă. Împerecherea s-a făcut ținând cont de criteriul geografic, evitându-se pe cât posibil distanțele mari. Programul jocurilor din cadrul optimilor este următorul: FC CFR 1907 Cluj SA - AS FC Universitatea Cluj, Fotbal Club Rapid 1923 SA - AFC Fair Play Joc Cinstit, ACS Piroș Security Protect - Politehnica Timișoara AS, CS AS Carmen București 1937 - CSM Alexandria, ACS Liceenii Topolog - Farul Constanța, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud - ACS Vasas Femina, AFC Hermannstadt - ACS Banat Girls, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - AFC Universitatea Galați.

U-BT CLUJ S-A IMPUS LA OLIMPIJA LJUBLJANA ÎN EUROCUP

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a învins cu 88-80 în deplasare echipa slovenă Cedevita Olimpija Ljubljana, miercuri, 18 ianuarie, în etapa a 11-a din EuroCup, grupa A. Clujenii au urcat pe locul 8 (cu patru succese și șapte înfrângeri), în vreme ce slovenii rămân pe poziția a 10-a, ultima (cu două victorii și nouă eșecuri). Pe prima treaptă este formația franceză Mincidelice (Jeunesse Laïque) JL Bourg-en-Bresse (cu opt victorii și trei eșecuri), urmată de spaniolii de la Club Joventut Badalona (cu șapte victorii și patru înfrângeri). În etapa a 12-a, U-BT va evolua tot în deplasare, marți, 24 ianuarie, de la ora 21.00, contra echipei italiene Umana Reyer Veneția (situată pe locul al doilea, cu șase succese și patru înfrângeri). În cadrul “optimilor”, primele 8 din grupa A se vor întrece cu primele 8 din grupa B, pe terenul formațiilor superior clasate în sezonul regulat.

Lasă un comentariu