Încep să apară “efectele Davos” Occidentul, amenințat cu război nuclear!

Distribuie pe:

Aliatul lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, amenință Occidentul cu război nuclear dacă Ucraina învinge Rusia pe câmpul de luptă.

Fostul președinte rus îi avertizează pe liderii NATO să oprească livrările de noi arme grele către Kiev, în vreme ce aliații occidentali se întâlnesc, azi, la baza aeriană Ramstein din Germania, pentru a discuta dacă Berlinul va permite ca tancurile sale de luptă Leopard 2 să fie trimise la Kiev.

“Mâine (azi - n.n.), la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici și strategii, precum furnizarea către Ucraina de noi arme grele și sisteme ofensive. Și acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul Economic Mondial de la Davos, unde petrecăreți retardați au repetat ca o placă stricată: pentru a obține pacea, Rusia trebuie să piardă. Și niciunuia dintre mizerabilii ăștia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”, a scris Medvedev pe o rețea de socializare.

Acesta nu este primul atac la adresa Occidentului, iar Medvedev a ținut să mai adauge că puterile nucleare nu vor pierde marile conflicte de care depinde soarta lor: “Dar asta ar trebui să fie evident pentru toată lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu măcar un dram de inteligență”, a declarat Medvedev, fost președinte al Federației Ruse între 2008-2012.

Recent, el a amenințat că îi va trimite la închisoare pe șefii producătorilor ruși de arme care nu au reușit să livreze rachete și tancuri la timp pentru războiul din Ucraina.

De mai multe ori în ultimele zile, cancelarul german Olaf Scholz a sugerat, în spatele ușilor închise, ca tancurile americane să fie trimise și în Ucraina, au declarat surse guvernamentale germane, sub rezerva anonimatului.

Întrebat despre poziția Germaniei, purtătorul de cuvânt al președintelui american Joe Biden, Karine Jean-Pierre, a spus: “Președintele consideră că fiecare țară ar trebui să ia propriile decizii suverane cu privire la pașii de asistență în materie de securitate și ce tipuri de echipamente este în măsură să furnizeze Ucrainei”.

Aliații NATO au căutat să evite riscul de a părea că se confruntă direct cu Rusia și s-au abținut de la a-și trimite cele mai puternice arme în Ucraina. (sursa - dailymail.co.uk/news/article-11652615/Putins-ranting-ally -Dmitry-Medvedev-threatens-West)

.Ileana Sandu

Lasă un comentariu