Forumul Economic Mondial de la Davos: Muncim, muncim, dar ne mai și... relaxăm

Distribuie pe:

Elita globală care abordează cele mai arzătoare probleme ale lumii - inclusiv inegalitatea de gen - la summitul de la Davos - alimentează o renaștere a prostituției în orașul stațiune elvețian.

Cererea de muncă sexuală crește vertiginos în fiecare an, când liderii mondiali se reunesc pentru a hotărî soarta omenirii.

Damele de companie sunt cazate în aceleași hoteluri ca șefii și angajații lor, în timpul summitului de cinci zile, care a început pe 16 ianuarie.

O lucrătoare sexuală de lux, Liana, le-a spus reporterilor de la Bild că se îmbracă în ținute “office”, astfel încât să nu iasă în evidență printre personalitățile invitate, în ciuda faptului că prostituția este legală în Elveția.

Ea susține că vede în mod regulat un american care vizitează Elveția de mai multe ori pe an, și care se află printre cei 2.700 de participanți la Forum. Liana percepe în jur de 700 de euro pentru o oră și 2.300 de euro pentru toată noaptea, la care se adaugă cheltuielile de transport.

Directoarea unui serviciu de profil din Aargau, la 100 de mile distanță de summit, spune că a primit deja 11 rezervări și 25 de solicitări și se așteaptă ca numărul acestora să crească săptămâna aceasta. “Unii își rezervă fete, pentru ei și angajații lor, ca să petreacă în apartamentele hotelurilor, spune ea.

Salome Balthus, profesionistă sexuală și scriitoare, în vârstă de 36 de ani, stă la un hotel de lângă Davos pe tot parcursul summit-ului, dar a refuzat să dezvăluie cine sunt clienții ei influenți. “Crede-mă, nu ai vrea să intri în conflict cu ei” - s-a adresat ea reporterului.

În 2020, o investigație a cotidianului The Times a descoperit că cel puțin 100 de prostituate călătoresc la Davos pentru summit, a declarat un ofițer de poliție elvețian.

Printre subiectele de discuție la ediția din acest an se numără războiul din Ucraina, ratele inflației globale, schimbările climatice și inegalitatea. (sursa și foto - reseauinternational.net/davos-haut-lieu-de-la-prostitution/)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu