Recunoaștere internațională pentru noua identitate vizuală a Primăriei Târgu Mureș

Distribuie pe:

Documentația achiziționată de Primăria Târgu Mureș, proiectată de studioul de design Rubikom, a câștigat mai multe concursuri internaționale de design de prestigiu.

“La începutul mandatului meu de primar mi-am propus să aduc activitățile biroului mai aproape de locuitorii din Târgu Mureș, implicând cetățenii orașului în luarea deciziilor, în planificarea și în activitatea de lucru. În acest context, am simțit nevoia unei imagini reînnoite și unificate pentru Municipiu. Ne-am adresat echipei Rubikom pentru a proiecta o identitate distinctivă și atemporală, orientată către oameni, iar feedback-ul pe care l-am primit din partea locuitorilor din Târgu Mureș și a colegilor mei, precum și recunoașterea profesională internațională, demonstrează că au reușit să își îndeplinească sarcina. Felicitări pentru o treabă bine făcută și pentru premii!” - a declarat Zoltán Soós, primarul municipiului Târgu Mureș.

Identitatea vizuală a Primăriei Municipiului Târgu Mureș a câștigat unul dintre premiile Red Dot Awards la categoria Brands & Communication Design, unul dintre cele mai prestigioase premii de design. În fiecare an, mai mult de 20.000 de proiecte concurează pentru acest premiu, inclusiv unele dintre cele mai mari companii din lume.

La începutul lunii ianuarie, World Brand Design Society Awards, al cărui juriu l-a inclus pe David Carson, considerat unul dintre cei mai influenți graficieni din lume, a acordat premiul Commended Award identității vizuale a Primăriei Târgu Mureș și o distincție în cadrul The Best Brand Awards. Lucrarea a fost, de asemenea, preselectată pentru finala

Transform Awards Europe 2022 în cadrul categoriei “Cea mai bună identitate vizuală în sectorul public”, și va concura cu Network Rail a căilor ferate britanice, cu orașul finlandez Kerava și cu imaginea reînnoită a muzeelor Brighton & Cove din Anglia, în finala care se va desfășura în luna martie, la Londra.

Designul primăriei a fost inclus, de asemenea, în TOP 100 Hungarian Graphic Designers' Book, care cuprinde cele mai remarcabile lucrări de design grafic ale artiștilor maghiari.

Implementarea noii identități vizuale a Primăriei Municipiului Târgu Mureș face parte dintr-un proces mai îndelungat, noile elemente de identitate apărând treptat pe interfețele, serviciile și evenimentele Primăriei și ale instituțiilor partenere.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un comentariu