Sighișoara: Noul pod peste Târnava Mare a fost inaugurat

Distribuie pe:

Începând de joi, sighișorenii se bucură de un pod nou care va asigura prima legătura dintre cartierele Târnava II și Viilor. Lucrările la podul care măsoară 70 de metri au început în aprilie 2021, iar finanțarea în valoare de 10.115.018,58 lei a fost asigurată în proporție de 90% prin PNDL II. “Podul acesta este un proiect mai vechi, din anul 2002, finanțarea a fost obținută în mandatul trecut, însă așa cum am precizat, nu este loc de orgolii când vorbim de proiecte benefice pentru Sighișoara”, a declarat actualul primar din Sighișoara, Iulian Sîrbu, amintind, cu alte cuvinte, că proiectul a fost depus în mandatul fostului primar, Ovidiu Mălăncrăvean.

“Mă bucur că locuitorii municipiului Sighișoara, dar nu numai, vor avea o nouă alternativă de circulație. Era necesar, la fel cum este necesar și cel de-al doilea pod, care se va construi în zona fabricii SEFAR, un proiect pentru care am obținut finanțare prin Anghel Saligny. Mulțumesc tuturor partenerilor acestui proiect”, a mai spus Iulian Sîrbu.

Panglica inaugurală a podului a fost tăiată de o fetiță în vârstă de 4 ani, Daria Sofia Uifălean, și un senior de 83 de ani, Ioan Codrea, alături de conducerea Primăriei municipiului Sighișoara. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu