La ce să fii atent când închiriezi o locuință!

Distribuie pe:

Găsirea unui spațiu de locuit potrivit pentru nevoile tale, fie că plănuiești să părăsești casa părintească, fie că ești gata de noi aventuri într-un oraș cu mai multe oportunități de oferit este prioritară.

De regulă, ofertele sunt numeroase, motiv pentru care este important să fii cât mai organizat și să cântărești cu grijă atât plusurile, cât și minusurile fiecărei opțiuni care pare dezirabilă.

Astfel, vei obține beneficii ideale pentru bugetul lunar disponibil. Dacă știi deja care este valoarea acelui buget, fii atent la aceste aspecte importante pentru ca mutarea ta în chirie să fie un succes. Iată la ce trebuie să fi foarte atent, ne îndeamnă ziare.com.ro.

Gradul de mobilare și echipare - Pentru a fi cât mai relaxat în fiecare zi, este important ca locuința pe care dorești să o închiriezi să ofere tot spațiul și toate conforturile de care ai nevoie. Dacă nu deții propria mobilă sau electrocasnicele necesare, este important să determini de ce vei avea nevoie în plus pentru a te muta cât mai curând. Astfel, vei putea calcula bugetul suplimentar necesar.

Având în vedere că o treime din timp îl vei petrece dormind, trebuie să acorzi o atenție deosebită patului. Fie va trebui să achiziționezi doar o saltea nouă, fie va trebui să investești și într-un cadru compatibil.

Locația - Un alt criteriu important de care trebuie să ții cont atunci când alegi să închiriezi o anumită locuință este cartierul în care se află. Trebuie să decizi dacă ești mulțumit de răspunsul la următoarele întrebări: Cât de aproape este de locul de muncă sau de școala pe care o frecventezi? Preferi condusul, transportul public sau mersul pe jos pentru a te deplasa în locurile preferate? Ești adeptul cartierelor liniștite sau îți place să experimentezi forfota orașului? Care este distanța până la restaurantele sau atracțiile favorite?

În funcție de răspunsurile la aceste întrebări, îți va fi mai ușor să decizi ce cartier ți se potrivește, restrângând astfel lista de locuințe pe care le poți închiria.

Situația parcărilor - Dacă deții o mașină și plănuiești să te muți în chirie într-un oraș sau o zonă destul de aglomerată, nu uita să evaluezi și situația parcărilor. De multe ori acestea sunt limitate și poate fi necesar un abonament plătit la primărie pentru a le utiliza. Pentru a afla care sunt regulile în cartierul ales, este bine să adresezi toate aceste întrebări proprietarului care închiriază locuința sau unuia dintre locatari. Astfel, vei putea evita conflictele cu vecinii sau eventualele amenzi.

Costurile incluse - Înainte de a semna un contract, trebuie să obții clarificări și în privința costurilor pe care chiria plătită le va include. În principiu, este bine să afli încă de la început dacă va trebui să acoperi costul cheltuielilor lunare de întreținere separat. Dacă bugetul nu este foarte flexibil, ar trebui să determini inclusiv care este nivelul acestora, atât pe timp de vară, cât și de iarnă.

Regulile de conviețuire - Pentru a decide dacă o anumită locuință disponibilă pentru închiriere este potrivită pentru stilul tău de viață trebuie să ai în vedere și regulile de conviețuire. De exemplu, în anumite blocuri trebuie respectate în mod obligatoriu anumite ore de liniște. Există și situații în care proprietarul nu permite realizarea anumitor modificări în cadrul locuinței, motiv pentru care poate deveni dificil să o adaptezi nevoilor tale unice. Dacă toate aceste reguli îți sunt familiare de la bun început, vei putea evita situațiile neplăcute.

Ține cont de aceste aspecte importante atunci când alegi noua ta locuință în chirie și tranziția necesară va implica mai puține provocări. Cel mai important este ca nivelul de confort să fie potrivit pentru toate nevoile tale și stilul tău de viață obișnuit. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu