Situația Trenulețului de la Platoul Cornești

Distribuie pe:

Întrucât un număr considerabil de cetățeni din municipiul nostru au sesizat lipsa trenulețului de la Platoul Cornești, organizația AUR Târgu Mureș a fost, de asemenea, preocupată de soarta acestui obiectiv care zace nefolosit deja de o perioadă considerabilă de timp, astfel că am adresat Primăriei Târgu Mureș o serie de întrebări pentru a afla în mod oficial din ce motiv copiii din orașul nostru nu se pot bucura de un obiectiv atât de frumos.

Răspunsul oficial vine sub forma unor scuze și justificări dezamăgitoare, după cum Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești motivând astfel:

1. Traversele de lemn sunt degradate și putrezite, deși renovarea Platoului Cornești s-a realizat cu puțini ani în urmă;

2. Trenulețul traversează o zonă circulată de pietoni și este nevoie de o certificare tehnică reactualizată;

3. Nu există personal specializat angajat pentru manipularea trenului.

 Desigur, în ciuda acestor explicații sterile rămân o serie de întrebări justificate:

* Din ce motiv nu s-au înlocuit traversele putrezite? Din câte se poate observa sunt bani în bugetul local pentru tablouri, și alte achiziții păguboase, probabil găsim și pentru o renovare a traseului pentru acest trenuleț.

* Din ce motiv nu se face o analiză privind siguranța pietonilor? De ce nu s-a reactualizat certificarea tehnică? Ce a oprit administrația Zoo și a Platoului să întreprindă aceste demersuri?

* Dacă există loc pentru zeci de angajați prin cluburi sportive și direcții în tot aparatul administrației locale, chiar nu se poate identifica un post pentru angajarea unei persoane care să fie specializată și să manipuleze acest trenuleț?

Noi rămânem, din păcate, cu întrebările și cu un tren care stă să ruginească, uitat de lume, în loc să avem o atracție în plus și un obiectiv utilizabil, îndrăgit de sute de copii din Târgu Mureș și de turiști care aleg să viziteze orașul nostru, susținea Dragoș Burghelia, Președinte AUR TÂRGU MUREȘ.

Lasă un comentariu