Picturile fiului lui Biden fac obiectul unei anchete parlamentare

Distribuie pe:

Picturi semnate de fiul cel mic al lui Joe Biden, Hunter, un fost om de afaceri devenit artist, s-au aflat miercuri în centrul unei anchete parlamentare conduse de republicani, care acuză familia că “face comerț cu contactele și cu influența sa”, informează AFP.

Șeful unei puternice comisii parlamentare a scris unei galerii din New York care expune lucrările lui Hunter Biden, cerându-i să furnizeze Congresului lista cumpărătorilor lucrărilor sale. “Acordul dumneavoastră cu Hunter Biden pune serioase probleme etice și ridică întrebări dacă familia Biden face din nou comerț cu contactele și cu influența sa”, afirmă republicanul James Comer în scrisoare.

De asemenea, el îl invită pe proprietarul galeriei, Georges Berges, să depună mărturie în fața Congresului în februarie.

Republicanii subliniază în special riscul ca industriași sau finanțiști să cumpere operele lui Hunter Biden doar pentru a intra în grațiile Casei Albe.

Potrivit lui James Comer, unele dintre tablourile expuse de galeria newyorkeză Georges Berges au costat până la 225.000 de dolari.

“De ce i-ar plăti cineva lui Hunter Biden o sumă mare de bani pentru o lucrare de artă care este, probabil, fără valoare? Cu siguranță nu este un Picasso”, a declarat politicianul conservator.

Contactată de AFP, galeria nu a comentat imediat pe marginea acestui subiect.

În ultimele zile, aceasta promovase pe rețelele sale de socializare lucrările în acril ale lui Hunter Biden. Administrația Biden, care vrea să se prezinte ca fiind ireproșabilă din punct de vedere etic, a fost chestionată de mai multe ori cu privire la cariera artistică a fiului lui Joe Biden, un fost avocat și om de afaceri.

Lasă un comentariu