Un olandez a furat datele tuturor austriecilor

Distribuie pe:

Autoritățile olandeze au arestat un bărbat suspectat că a furat și vândut datele personale a milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor, relatează Reuters. Bărbatul, un cetățean din Țările de Jos în vârstă de 25 de ani, a fost arestat în noiembrie, în baza unor informații primite de la poliția austriacă, dar cazul a fost făcut cunoscut de procuratura din Amsterdam abia miercuri.

Există “indicii puternice” că suspectul a oferit multă vreme spre vânzare date confidențiale - inclusiv înregistrări de natură medicală cu privire la pacienți.

Datele sustrase sunt ale unor persoane din Țările de Jos, Austria, Thailanda, Columbia, China și Marea Britanie.

Poliția din Austria investighează se pare în mod intensiv de peste doi ani acest caz, după ce în mai 2020, pe un forum ilegal au fost oferite spre vânzare date furate de la milioane de persoane din Austria. În cele din urmă, a fost localizată adresa bărbatului din Amsterdam. Poliția a confiscat în percheziții desfășurate în locuințe din Amsterdam și Almere - la nord de Amsterdam - numeroase echipamente și software care ar fi putut fi folosite la furtul datelor.

Conform informațiilor primite de la autoritățile austriece, doar în Austria au fost expuse 9 milioane de înregistrări în format electronic, iar cum țara are circa 9 milioane de cetățeni, este vorba de date privind “numele complet, genul, adresa completă și data de naștere a probabil fiecărui cetățean” al țării. (Agerpres)

Lasă un comentariu