Realizatoarea TV, Universul și... vulcanul

Distribuie pe:

* “În viața fiecărui om există momente când e pus la încercare. Așa a lăsat Dumnezeu! Sunt încercări așa spun oamenii de la țară! Încercări pe care omul trebuie să le depășească cu ajutorul lui Dumnezeu. Totul este așa cum vrea El. Dumnezeu îți dă putere să treci peste aceste încercări... și treci. Nu trebuie nici să faci din asta o tragedie, nici să crezi că Dumnezeu și-a luat mâna de pe tine, nici să crezi că ești singur, că ești neajutorat. Totul trebuie legat de Lumină, în toate trebuie să existe speranța și credința în Dumnezeu. Și eu am avut o cumpănă grea în viața mea. Am avut norocul de niște colegi care mi-au fost alături, de băiatul, nora și nepotul meu care s-au interesat de tratamentul meu. În asemenea momente trebuie să ai credință în Dumnezeu. În Spitalul Fundeni am văzut atâția oameni cu credință! Fiecare om ar trebui să treacă să vadă acolo adevărate lecții de viață: un etaj întreg de copii bolnavi de cancer! Toți cu fața palidă de boală, dar care spun “am să mă fac bine”. E atâta dragoste în spital, de la liftieră până la medici”.

Mărioara Murărescu (1947- 2014, 30 ianuarie), realizatoare consacrată de programe folclorice, fiind cunoscută în special pentru emisiunea TV “Tezaur folcloric”. A urmat Universitatea Națională de Muzică București, cu media 10, într-o perioadă când copiii de preoți erau nedreptățiți de regimul comunist. Pentru întreaga carieră de excepție a primit foarte multe premii, culminând cu Ordinul Național “Steaua României”. Este înmormântată în cimitirul Mănăstirii Cernica de Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan, 30 ianuarie 2014.

***

* “Crearea materiei, a universului, a sistemului solar, a pământului și a viețuitoarelor, incluzându-ne pe noi înșine, impune nevoia de Dumnezeu în întregul domeniul fizic. Totul în jurul nostru, vizibil sau invizibil, poartă amprentele lui Dumnezeu”.

Charles Sajous (1852-1929), medic endocrinolog, laringolog, analist de medicină practică, scriitor cu specific medical, profesor și editor. Unul din medicii de renume ai secolului al XIX-lea. În anul 1909 a devenit decanul Colegiului medico-chirurgical din Philadelphia.

***

* “În Japonia, țara vulcanilor și a cutremurelor, s-a întâmplat că un vulcan, încetul cu încetul, s-a stins de tot. Un om și-a luat îndrăzneala și s-a așezat cu casa tocmai sus, unde fusese gura vulcanului. După el, altul și altul. N-a trecut mult, și un sat întreg s-a înfiripat pe locul unde vulcanul, mai înainte, scuipa foc și cenușă. Anii trecură și oamenii uitară pe ce fel de loc stau. Deveniră niște oameni vestiți de răi, fără nicio lege, bețivi, răi, desfrânați etc. Își băteau joc de tot ce era dumnezeiesc. Dar ce s-a întâmplat? Într-o noapte, tocmai când satul de pe vulcan avea o petrecere și chef peste măsură, într-o clipă, satul și oamenii se scufundară în adâncul pierzării”. Așa este de cele mai multe ori și sfârșitul unor semeni care trăiesc în răutăți și nepăsare. Viața acestora se poate prăbuși oricând și fără de veste. Și noi, oamenii, trăim pe un astfel de “vulcan”, să priveghem și să ne rugăm că nu știm nici ziua și ceasul. “Cine are minte, să ia aminte”.

P.S. I Petru cap. 1, vers. 22-23: “Curățați-vă sufletele prin ascultare de adevăr, spre nefățarnică iubire de frați, iubindu-vă unul pe altul, din toată inima, cu toată stăruința, fiind născuți din nou nu din sămânță stricăcioasă, ci din nestricăcioasă, prin cuvântul lui Dumnezeu cel viu și cel care rămâne în veac”.

Cu dragoste creștină,

părintele Ilie

Lasă un comentariu