Județul Mureș este pe locul 5 în lume la “arta în primirea turiștilor”

Distribuie pe:

Județul Mureș se află pe locul 5 în topul celor mai ospitaliere zone turistice din lume. Conform știrilor “Observator” de la postul de televiziune Antena 1, topul a fost realizat de Booking.com pe baza a 240 de milioane de recenzii făcute de utilizatorii acestui site. Booking este cel mai cunoscut site de rezervări online din lume. În urma clasamentului, județul Mureș a reușit astfel să detroneze regiuni din Costa Rica, Canada și SUA.

Pe primul loc la capitolul “arta în primirea turiștilor” se află La Rioja din Spania, urmată de Grecia cu regiunea Epirus și Austria Superioară. În ceea ce privește “cele mai primitoare orașe din lume în 2023”, pe primul loc se află Polignano a Mare, din Italia, urmat de Hualien, din Taiwan, și San Sebastian, din Spania. Top zece este încheiat de Coasta de Aur, din Australia.

În ceea ce privește “serviciile de cazare”, cele mai apreciate - pentru al șaselea an consecutiv - apartamentele sunt pe primul loc. Urmează casele de vacanță și abia apoi hotelurile. De remarcat este și faptul că este prima dată când hotelurile sunt pe locul trei în preferințele turiștilor în materie de cazare. Țările cu cele mai multe unități de cazare premiate sunt Italia - cu peste 170 de mii - Spania și Franța, fiecare cu peste 100 de mii de unități de cazare.

Iată și clasamentul Top 10 Arta primirii turiștilor

1. La Rioja, Spania

2. Epirus, Grecia

3. Austria Superioară

4. County Down, Irlanda de Nord

5. Mureș, România

6. Marlborough, Noua Zeelandă

7. Ninh Binh, Vietnam

8. Limon, Costa Rica

9. Newfoundland & Labrador, Canada

10 Dakota de Nord, SUA

(sursa: Booking's Traveler Review Awards 2023)

De menționat faptul că județul Mureș se află, de ani buni de zile, pe locul patru în România având în vedere numărul de înnoptări înregistrate pe parcursul unui an fiind surclasat doar de București, Constanța și Prahova. Cel mai mare aport îl are turismul medical din Târgu Mureș, urmat, evident, de cele două destinații de top ale județului nostru, Sovata și Sighișoara. Iată că booking. Com pune astfel județul nostru pe harta turistică a lumii. Cu siguranță că menționarea județului Mureș în acest clasament pe 2023 va aduce și creșterea interesului turiștilor străini pentru această zonă a României. Felicitări tuturor operatorilor din industria ospitalieră din județul nostru care au contribuit în mod direct la această reușită. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu