În municipiul Târnăveni, ANL a recepționat 23 de locuințe pentru tineri

Distribuie pe:

În anul 2001 a fost lansat de către ANL (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației) Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Acestea sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agenției de către autoritățile publice locale. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Beneficiari sunt tineri între 18 și 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiții. În prezent, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriași după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a prețului final, din surse proprii.

Recent, în municipiul Târnăveni, ANL a recepționat 23 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (4 garsoniere, 18 apartamente 2 camere și 1 apartament cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Progresului f.n., pe un regim de înălțime P+3E (parter + 3 etaje), valoarea investiției fiind de 4.201.325,55 lei (inclusiv TVA). “Un proiect realizat, câteva zeci de vieți mai bune.

Să fie de folos!”, spunea, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan.

În cadrul aceluiași program, la nivelul județului Mureș, ANL a finalizat până acum 1.129 de unități locative în Sighișoara (304), Târgu Mureș (355), Luduș (76), Ungheni (42), Sântana de Mureș (54 de unități locative), Reghin (54), Iernut (97), Sâncraiu de Mureș (20), Miercurea Nirajului (50), Daneș (12), Târnăveni (25) și Sovata (40), conform datelor oferite de Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

B.L.

Lasă un comentariu