Tichetele de energie vor fi distribuite începând cu 1 februarie

Distribuie pe:

Tichetele de energie acordate categoriilor vulnerabile de persoane vor fi distribuite începând cu data de 1 februarie, urmând ca de pe 20 februarie, în baza unei proceduri derulate prin Poșta Română, beneficiarii acestui sprijin să poată să le utilizeze pentru plata facturilor, a declarat, zilele trecute, premierul Nicolae Ciucă.

“Am luat decizia, la finele anului trecut, să asigurăm acele tichete prin care sprijinim populația vulnerabilă pentru acoperirea creșterii prețurilor la energie și în felul acesta, tichetele în valoare de 700 de lei urmează a fi distribuite începând cu 1 februarie. Știu că domnul ministru Boloș a lucrat îndeaproape cu Poșta Română și, așa cum am spus, pe 1 februarie, tichetele vor fi primite de către cetățeni, iar începând cu data de 20 februarie, vor putea să facă plățile, iar aici apare chestiunea de noutate, este o facilitate cu care într-adevăr venim în sprijinul cetățenilor, și anume plata se poate face direct la poștă sau la poștași”, a declarat Ciucă, în cadrul ședinței de Guvern.

El a amintit că poștașii vor fi dotați cu sisteme electronice de citire a tichetelor, iar beneficiarii nu vor mai pierde timpul pentru a plăti facturile și se vine și în sprijinul celor care au probleme în a se deplasa.

Premierul a subliniat că sprijinul pentru persoanele aflate în dificultate va continua, urmând să se acorde suma de 50 de euro, o dată la două luni, cetățenilor cu venituri reduse. (Agerpres)

Lasă un comentariu